• CJVV TERUG OP AARDE NA ZEPERD TEGEN DE MERINO’S

 • Na twee gewonnen wedstrijden staat CJVV weer met beide benen op de grond, in de thuiswedstrijd tegen De Merino’s werd het maar liefst 0-5 voor de Veenendalers. Dat het vandaag een lastige pot zou worden was bij eenieder bekend, Merino’s is al jaren een goed voetballende ploeg met veel ervaring. Vorig jaar haalden zij de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse waarin zij in de eerste ronde Veensche Boys uitschakelden.

  Na de uitstekende wedstrijd van vorige week tegen Breukelen hadden de trainers besloten om dezelfde 11 spelers de wei in te sturen om Merino’s te bestrijden. Alle plannen kunnen echter na 5 minuten alweer de ijskast in. CJVV goalie Jerre Liebregts redt knap op een hard afstandsschot, maar via de binnenkant van de paal komt de bal voor de voeten van Melvin van de Haar die simpel voor 0-1 tekent. CJVV kan weinig potten breken en de spelers van Merino’s voelen zich als een kind in een snoepwinkel, zo makkelijk kunnen zij tussen de linies voetballen. De geel-zwarten proberen met de 0-1 de rust te halen maar krijgen binnen 2 minuten nog twee goals om de oren. Wederom Melvin van de Haar kan in de 33e en 34e minuut vrij voor doelman Liebregts opduiken en maakt tweemaal geen fout om zijn zuivere hattrick te voltooien. Het enige wapenfeit dat CJVV hier tegenover kan stellen is een vrije schietkans voor Evan Holtewes vlak voor rust, hij schiet echter in de handen van de keeper.

  Na rust start CJVV beter, al lijkt De Merino’s het ook wel goed te vinden met de 0-3 voorsprong. Ons vlaggenschip hoopt erop dat de bal een keer goed valt en de wedstrijd nog spannend kan worden gemaakt. Zo zijn er kansen voor Egbert Munneke, Gijs Wobbes en Niels Dunsbergen. Gijs Wobbes is nog het dichtst bij een doelpunt als hij vol de lat raakt. De Merino’s laat de wedstijd echter vakkundig doodbloeden en maakt nog 2 goals die symptomatisch zijn voor de wedstrijd. Zo lijdt aanvoerder Lucas Seignette balverlies (wat zelden gebeurt), afgestraft door Pepijn van der Wissel, en ploft een verkeerde voorzet van Melvin van de Haar bij de tweede paal binnen achter Jerre Liebregts.

  Kortom, een wedstrijd om lering uit te trekken en daarna snel te vergeten om ons te richten op het vervolg van de competitie. Hierin zullen de komende weken uitwijzen welke ploegen kandidaat zijn om de bovenste plekken en wie zich zorgen moet gaan maken.

  Positiever nieuws is dat het iets beter gaat met de revaliderende elftalleider Bart Roskam. Hij scheurde in april van dit jaar zijn achillespees af en zit sindsdien in de lappenmand na een operatie en een daaropvolgende ontsteking. Wij wensen Bart uiteraard veel sterkte en hoopt dat hij snel weer kan aansluiten bij de groep.

  Volgende week gaat CJVV op bezoek bij FC Hilversum, wederom een geduchte tegenstander waarmee in het verleden reeds menig robbertje is uitgevochten. De Hilversummers hebben 1 punt en zullen aan willen haken bij de middengroep, zaak voor de geelhemden om dit te verhinderen.

  De wedstrijd zal om 14.00 uur beginnen, wellicht goed om te weten voor de meereizende supporters.

  Volgende wedstrijd:

  FC Hilversum 1 - CJVV 1 (Sportpark Crailoo; Zaterdag 14 oktober, 14.00 uur)