• ZON BREEKT DOOR VOOR CJVV; 3-2 WINST OP LUNTEREN

 • Alsof het zo moest zijn breekt vlak voor de aftrap van CJVV-Lunteren de zon door boven sportpark Vermeerkwartier, waar tijdens de warming-up nog een striemende regenbui de velden teistert. Ook de eindstand is, na twee opvolgende nederlagen, weer eens in het voordeel van de geelhemden. Mede middenmoter Lunteren wordt met 3-2 verslagen waardoor CJVV naar de 5e plek stijgt. Matchwinner wordt Scotty Kneefel die, op een moment dat beide ploegen genoegen lijken te nemen met een punt, met een prachtige actie de wedstrijd beslist.

  Waar vorig jaar en het jaar daarvoor wedstrijden op gemak en routine binnen konden worden gesleept is dat dit jaar niet meer het geval. In deze tweede klasse zitten bijna geen zwakke broeders meer en moet er elke week volle bak geknokt worden voor de punten. Alle ploegen die vorig jaar bij de onderste zes zijn geëindigd, zijn afgedaald naar de 3e klasse en vervangen door sterkere ploegen. Daarom is het ook zo knap dat CJVV nu de 5e plek inneemt op de ranglijst, terwijl ploegen die vorig jaar bovenin draaiden (Breukelen, Lunteren, Valleivogels) vooralsnog een bijrol vervullen.

  Vandaag is CJVV zich ervan bewust dat er een resultaat moet worden gehaald maar ondanks het feit dat CJVV met volle overtuiging het veld instapt moet de ploeg al snel een tegenslag verwerken; bij de eerste paal kan Roy Ploeg een corner met het hoofd promoveren tot een doelpunt en het staat in de tweede minuut 0-1. CJVV is wakker, weet dat het vrijwel altijd scoort en gaat geduldig op zoek naar de gelijkmaker. Deze valt na 19 minuten; Joris Ligthart verstuurd een lange pass, Nino Koudijs komt uit buitenspelpositie maar laat de bal lopen. Evan Holtewes is attent en schuift de bal beheerst langs Lunteren doelman Nicky Groeneveld (1-1). Hierna heeft CJVV de kans om uit te lopen en krijgt Kevin Hop de kans op de 2-1, hij raakt de bal echter half. Kort daarop krijgt Bas Wobbes de kans uit een vrije trap, ziet geen muurligger en schuift de bal onder de muur door net naast de paal. Een volgende vrije trap is raak. Linksbener Daan Noorman stuurt de bal vanaf rechts richting de tweede paal, tussendoor beroerd Lucas Seignette de bal licht waardoor Groeneveld voor de tweede keer is geklopt (2-1). Hierna verslapt het initiatief en krijgt Lunteren vlak voor rust dé mogelijkheid op de gelijkmaker, een strakke voorzet van rechts wordt van 5 meter afstand ingeschoten, maar CJVV doelman Jerre Liebregts verricht een bijna onmogelijke redding en voorkomt zo de 2-2.

  Na rust gaat Lunteren furieus van start en maakt na een uur spelen de, op dat moment, verdiende gelijkmaker. Een lage voorzet van rechts komt op de rand van de zestienmeter, hier staat Ivar Boekholt klaar om Jerre Liebregts met een lage schuiver te verschalken. CJVV heeft op dat moment weinig te vertellen en laat de tegenstander teveel ruimte toe. Toch lijkt de wedstrijd na de gelijkmaker weer te kantelen en krijgen de geel-zwarten via Nino Koudijs twee goede kansen. Eerst kan hij zelf vrij uithalen binnen de zestienmeter maar stuit hij op de doelman, kort hierna komt een strakke voorzet bij Evan Holtewes terecht die de bal half raakt en naast schiet.

  De laatste 10 minuten lijken beide ploegen af te stevenen op een gelijkspel, een zware wedstrijd lijkt zijn tol te eisen. Hier denkt linksbuiten Scotty Kneefel echter anders over, hij controleert in de 91e minuut knap een lange pass van Tieme Kers, de bal ligt precies goed en met een wippertje verrast hij de doelman van Lunteren. Tergend langzaam hobbelt de bal over de doellijn waardoor spelers en bank alle tijd hebben om juichend op Kneefel af te stormen. Als kort hierna Jerre Liebregts een vrije trap van Lunteren uit de kruising bokst fluit de uitstekende scheidsrechter Nauta voor het einde en kan CJVV weer 3 punten bijschrijven.

  Een gelijkspel was wellicht de beste afspiegeling van deze wedstrijd maar voor CJVV valt het kwartje deze week de goede kant op waar dit in voorgaande wedstrijden juist niet het geval was. Volgende week gaat CJVV op bezoek bij een ploeg waartegen het in competitieverband nog nooit speelde, VV Maarssen. Zij staan met 7 punten op een tiende plek, maar hebben dit seizoen hoofdzakelijk gespeeld tegen ploegen die in het linkerrijtje staan. Een zeer geduchte tegenstander dus, en CJVV zal weer maximaal moeten presteren om een resultaat te halen op het gras van Maarssen.

  Volgende wedstrijd:

  VV Maarssen 1 - CJVV 1 (Sportpark Daalseweide Maarssen; Zaterdag 18 november, 14.30 uur)