• WIND EN REGEN DEREN CJVV NIET; VOLLE WINST IN MAARSSEN

 • Het zijn de moeilijkste wedstrijden maar op een sfeerloos sportpark in Maarssen, waar in verband met de regen moest worden uitgeweken van het hoofdveld naar een kunstgras bijveld, heeft CJVV wederom 3 welkome punten bijgeschreven. Coach Sijtze Wobbes moest puzzelen, na het vertrek van Pim Kers en blessures van Gijs Wobbes en Evan Holtewes mocht Tristan van Kuilen zijn opwachting maken in de punt van de aanval. Hij heeft zich bij de Onder-23 van CJVV nadrukkelijk in de kijker gespeeld en kreeg zodoende de kans om zich in het eerste team te bewijzen.

  Maar weinig mensen hadden de weg naar sportpark Daalseweide gevonden, gezien de hoeveelheid wind en regen geen gekke gedachte om deze zaterdagmiddag lekker bij de warme kachel te blijven. Diep verscholen onder afdaken en paraplu’s stonden nog plukken mensen maar de ambiance was niet om over naar huis te schrijven. Toch moesten de geel-zwarten in deze omstandigheden een resultaat zien te boeken en hierin slaagden zij met verve. Na een lastige eerste helft, met harde tegenwind en veel nattigheid werden maar weinig kansen afgedwongen maar aangezien de verdediging vandaag als een huis stond werd er ook maar weinig weggegeven.

  Zoals gezegd was er weinig te beleven in de eerste helft, Maarssen zat er kort op bij de geel-zwarten en liet CJVV niet aan voetballen toe komen. Zelf kreeg de thuisploeg een aantal kansen maar ontbrak het aan zuiverheid of lag CJVV-doelman Jerre Liebregts in de weg. Alleen in de slotminuten van de eerste helft kan CJVV gevaar stichten in het 16-meter gebied van Maarssen, een schot van Tristan van Kuilen wordt net geblokt en een goed schot van Nino Koudijs gaat rakelings langs de paal.

  Na rust gaat CJVV uit een ander vaatje tappen en beslist in feite de wedstrijd tussen de 53e en 56e minuut. Eerst moet de ploeg echter nog een tegenslag verwerken als linksback Daan Noorman met een spierblessure naar de kant moet, zijn vervanger Steffen Beelen vervuld zijn rol met verve. Kort na het uitvallen van Noorman krijgt CJVV een corner van links, Scotty Kneefel gaat achter de bal staan en draait de bal met zijn rechtervoet en gedragen door de wind richting de tweede paal. Maarssen doelman Ho Chun Ko krijgt zijn handen niet goed achter de bal en zo valt deze achter de doellijn, compleet onverwacht krijgt CJVV een doelpunt cadeau en staat het 0-1. Twee minuten na de openingstreffer gaat de ingevallen Hicham Harchaoui met de bal aan de wandel. Hij omspeelt knap twee tegenspelers en waar eenieder van 25 meter een schot verwacht steekt hij de bal in de loop van rechtsbuiten Nino Koudijs, die alleen voor de doelman geen fout maakt (0-2). Een goede goal van de geelhemden die minimaal voor de helft op het conto van Harchaoui kan worden bijgeschreven.

  Na de snelle voorsprong ebt het initiatief weg en krijgt Maarssen kansen op de aansluitingstreffer. In de 67e minuut verschijnt de spits van Maarssen alleen voor CJVV goalie Jerre Liebregts die met een fantastische reflex de 1-2 voorkomt. Kort hierna herhaalt hij dit kunstje door een afstandsschot stijlvol te pakken. Omdat Maarssen stootkracht mist en CJVV geconcentreerd als team bij elkaar blijft voetbalen kan de ploeg redelijk eenvoudig overleven en voor het eerst dit seizoen “de nul” houden. Als vlak voor tijd de razendsnelle Scotty Kneefel een te korte terugspeelbal onderschept kan hij CJVV’s derde en zijn tweede goal van de wedstrijd maken. Wederom een hoofdrol voor Kneefel die vorige week ook al de winnende goal maakte tegen Lunteren.

  Aangezien bijna alle bovenste ploegen wonnen (alleen VRC speelde gelijk) blijft CJVV op een acceptabele 5e plek staan in de tweede klasse B. Volgende week wederom een uitwedstrijd, Hierin wacht angstgegner Valleivogels, een ploeg die je laat denken lekker mee te voetballen maar aan het eind van de rit meestal met de 3 punten staat. Volgens de verhalen is het dan ook meer dan 10 jaar geleden dat CJVV überhaupt een punt pakte tegen de ploeg. Waar Valleivogels echter vorig jaar nog meedeed om de prijzen vervullen zij momenteel een bijrol met de 10e plek, afgelopen zaterdag wonnen zij echter knap bij Lunteren en zullen aansluiting willen zien te vinden met de subtop. Wederom een mooi affiche voor CJVV.

  Volgende wedstrijd:

  Valleivogels 1 - CJVV 1 (Sportpark De Bree-West in Scherpenzeel; Zaterdag 25 november, 14.30 uur)