• ONDANKS ZEPERD IN DE BILT KAN CJVV MET OPGEHEVEN HOOFD DE WINTERSTOP IN

 • Om het maar gelijk van de positieve kant te bekijken; volgens Nederlands legendarische nummer 14 “ken je beter één keer met 5-0 verliezen dan vijf keer met 1-0”. Leuke uitspraak natuurlijk, of je nu met 1-0 verliest of met 5-0 resulteert uiteindelijk in 0 punten. Tot zover het positieve want een nederlaag met 5 doelpunten verschil gaat natuurlijk niet in de kouwe kleren zitten. Echter, de mannen van CJVV1 hoeven zich nergens voor te schamen, met nog twee wedstrijden te gaan in de heenronde wordt nog steeds de 3e plek ingenomen achter Veensche Boys en Nieuw Utrecht terwijl de belangrijkste doelstelling nog steeds handhaving is in dit laatste jaar met verzwaarde degradatie.

  CJVV moest vandaag, wederom in de stromende regen, aantreden zonder buitenspelers Scotty Kneefel (ziek) en Nino Koudijs (blessure / vakantie). De Bilt had zich uitstekend aangepast op het spel van ons vlaggenschip en was vanaf het begin gelijk de bovenliggende partij. Toch kreeg CJVV het eerste kansje, een lange bal van Gijs Wobbes komt terecht bij Bas Wobbes die zijn poging vanuit een moeilijke hoek door de doelman van De Bilt met de voeten gered zien worden. Daarna is het alle hens aan dek voor CJVV en bij de eerste echte kans is het in de 13e minuut raak. Een snelle ingooi van De Bilt komt bij de spits die simpel breed kan leggen waar Tycho de Wit klaar staat om raak te schieten. Kort hierna krijgt CJVV nog de kans om terug te keren in de wedstrijd; Evan Holtewes gaat alleen op de keeper af maar komt niet goed uit met zijn passen en schiet de bal in de handen van de keeper.

  Hierna is het gedaan met CJVV in de eerste helft, niet dat de ploeg slecht speelt maar echt uitgespeelde kansen zijn schaars en De Bilt wacht geduldig op balverlies van de geel-zwarten om er vervolgens razendsnel overheen te knallen. In de 20e minuut is het 2-0 als de behendige rechterspits Youness Akhiat naar binnen trekt en met links in de korte hoek afrondt. Als in de 35e minuut Steffen Beelen zich vervolgens vergrijpt aan dezelfde Akhiat gaat de bal op de stip en staat het via Tycho de Wit al 3-0. Het wordt echter nog erger voor CJVV, balverlies op het middenveld verschaft Kjeld van der Sanden vrije doortocht naar Jerre Liebregts en hij maakt geen fout zodat CJVV met een schier onoverbrugbare achterstand van 4-0 gaat rusten.

  In de rust probeert CJVV de scherven bij elkaar te rapen en heerst er ongeloof. Echt heel slecht is er niet gevoetbald maar De Bilt is dodelijk effectief en profiteert maximaal van de mogelijkheden die het krijgt. Na de hervatting poogt CJVV de wedstrijd nog van enige spanning te voorzien maar verder dan een schot op de lat van Bas Wobbes komt de ploeg niet. Sterker nog, De Bilt strooit nog wat zout in de wonden door uit een klutsbal de 5-0 te maken. Oguzhan Demir maakt de goal 4 minuten voor tijd.

  In de winterstop zal CJVV zich gaan voorbereiden op de tweede helft van de competitie, waar in de eerste 2 wedstrijden de nummers 1 en 2 van de tweede klasse op het programma staan (Uit tegen Veensche Boys en thuis tegen Nieuw Utrecht). Hopelijk is tegen die tijd weer iedereen fris en fruitig en kan trainer Sijtze Wobbes zijn sterkste ploeg opstellen. Feit is dat Pim Kers na enige tijd afwezigheid weer zal aansluiten bij de selectie.

  De A-selectie van CJVV zal een trainingskamp beleggen in het zuiden van Spanje (Benidorm) waar, naast de nodige ontspanning, meerdere dagen getraind zal worden (5 t/m 9 januari). Uw verslaggever zal de ploeg op de voet volgen en bij terugkomst de nodige wetenswaardigheden delen. Voor nu, fijne feestdagen en tot in 2024 !

  Volgende wedstrijd:

  Veensche Boys 1 – CJVV 1 (Zaterdag 20 Januari 2024, 14.30 uur)