• ONDANKS TEGENSLAG BELEEFT CJVV GESLAAGD TRAININGSKAMP IN BENIDORM

 • In het eerste weekend van 2024 beleefde het eerste herenteam van CJVV een geslaagd trainingskamp in het zuiden van Spanje, dit ondanks enkele zware tegenvallers op de eerste dag. Bij deze alvast een korte sfeerimpressie

 • (Benidorm ten voeten uit)

  Er waren 40 minuten verstreken toen daar ineens Gijs Wobbes hevig gebarend op het kunstgras van voetbalcomplex Antonio Lopez lag. In een duel om de bal brak hij zijn kuit- en scheenbeen; de ernst was al snel duidelijk en de ambulance werd opgeroepen. Wobbes werd, onder begeleiding van Jeffrey Meinders, vervoerd naar het ziekenhuis alwaar de schade werd opgenomen. Toen in de avond ook nog Gijs Wispelweij verkeerd terecht kwam bij een ongelukkige sprong was het feest compleet; ook hij kon de volgende dag in het gips met een breuk van een middenvoetsbeentje. Om de dag toch nog een beetje luchtig af te sluiten werd hij al gauw omgedoopt tot Gijs Gipselweij…..

  Wie nu denkt dat genoemde een grauwsluier over het weekend legde komt bedrogen uit; de knop werd al snel weer omgezet en gingen staf en spelers verder met het programma met in het achterhoofd dat de tweede zaterdag de alweer de eerste tegenstander op het programma staat (koploper Veensche Boys). Hierin bleken de Nijkerveners met 5-2 te sterk voor ons vlaggenschip, ondanks prima spel. Komende zaterdag wacht alweer nummer 2 van de ranglijst (Nieuw Utrecht).

  beni_4.png
  (Het weekend opent met een groepsgesprek)

  Met maar liefst 30 man waren staf en spelers naar de Spaanse zon vertrokken, waaronder voormalig fysio Jeffrey Meinders en bestuursleden Evert Nawijn en Jurriaan Kok. De vooruitzichten waren goed, zonnig weer en aangename temperaturen. Ook wel eens lekker na 2 maanden regen.

  beni_5.png
  (Goede vooruitzichten voor het zuiden van Spanje)

  Een veelzijdig en afwisselend programma stond de groep te wachten. Naast de nodige trainingsarbeid (het primaire doel van het trainingskamp) moest er worden gefietst, strandvoetbal en padel gespeeld en de nodige arbeid worden verricht in de fitness ruimte. Daarnaast konden enkele spelers het zelfs nog opbrengen om baantjes te trekken in het ijskoude zwembad. Tussendoor stond elke speler een individueel gesprek met de trainers te wachten om de eerste seizoenshelft te evalueren en vooruit te kijken naar de komende maanden.

  beni.png
  (Heerlijke omstandigheden tijdens de trainingen)

  De trainingen werden onder perfecte omstandigheden afgewerkt, meestal zonnig en rond de 18 graden. De velden lagen er redelijk bij, gezien het feit dat deze bijna hele dagen werden gebruikt door tal van (vooral) Nederlandse amateurclubs. Zo zaten een hotel verderop tegenstanders VV Lunteren en De Bilt. Uiteraard stond er ook ontspanning op het programma en hiervan werd dan ook gretig gebruik gemaakt. Gestapt werd er in Benidorm zelf maar ook in het nabij gelegen Alicante, de zondag was een vrije dag waar eenieder zijn eigen programma kon volgen met in de avond een voetbalquiz (perfect georganiseerd en gepresenteerd door eigen spelers).

  beni_6.png
  (Keeperstrainer Ronald Evers neemt de keepers onder handen)

  De maandag begon met een fietstocht langs de kustlijn van Benidorm richting Alicante, hier zaten een paar pittige beklimmingen tussen die al de nodige verzuring in de spieren teweeg bracht. Na de middagtraining en een heerlijk diner was daar in de avond de hilarische “Ranking the Stars”, waar onder het genot van een hapje en drankje de nodige wetenswaardigheden over spelers en staf werden uitgewisseld.

  Na de winterstop moet het eerste van CJVV het stellen zonder Daan Noorman (gestopt) en een groot gedeelte zonder Steffen Beelen (stage in het buitenland) en Lucas Seignette (wereldreis). Daarentegen is spits Pim Kers weer aangesloten bij de selectie, een garantie voor doelpunten.

  Voor een uitgebreider verslag van het trainingskamp verwijs ik u naar de eerstvolgende versie van ons clubblad “Op de Stip”

  beni_2.png

  Volgende wedstrijd:

  CJVV 1 – Nieuw Utrecht 1 (zaterdag 27 januari 2024, 14.30 uur)