• MAXIMALE SCORE VOOR CJVV NA TWEE WEDSTRIJDEN

 • Maar liefst 4 sterkhouders miste CJVV zaterdag in de lastige uitwedstrijd tegen FC Breukelen; Niels Dunsbergen, Sam Roskam, Scotty Kneefel en Pim Kers moesten alle om verschillende redenen verstek laten gaan. Toch konden trainers Sijtze Wobbes en Ronald Evers nog steeds een prima elftal op het veld brengen. Sterker nog, tegenstander FC Breukelen werd bij tijd en wijle van het kastje naar de muur gestuurd en prijkte er na 90 minuten een dik verdiende 1-2 zege op het scorebord.

  Vooral de eerste helft regen de geel-zwarten de kansen aaneen, dat er slechts een 0-1 ruststand op het scorebord stond mocht een wonder heten. Al in het eerste kwartier worden er een aantal kansen genoteerd, zo schiet Gijs Wobbes tweemaal rakelings naast en mist Evan Holtewes een voorzet van Kevin Hop. Ook Bas Wobbes en Nino Koudijs krijgen goede kansen maar Breukelen doelman Nick Turksma ligt beide keren in de weg. Als hij kort voor rust een goede kopbal van Evan Holtewes uit zijn doel ranselt lijken beide ploegen met 0-0 te gaan rusten, totdat CJVV in de 44e minuut een dodelijke counter opzet. Via het middenveld komt de bal bij Gijs Wobbes die bij de 2e paal Evan Holtewes vrij ziet staan. Met zijn eerste balaanname stuurt hij twee tegenstanders het bos in en rondt koelbloedig af (0-1). Als even later CJVV-goalie Jerre Liebregts een fantastische redding verricht bij de enige kans voor Breukelen gaan de ploegen aan de thee.

  Na rust probeert ons vlaggenschip door te drukken en krijgt het weer kansen. Na een kwartier valt dan uiteindelijk de 0-2; Nino Koudijs snelt langs zijn tegenstander en haalt hard uit. Doelman Turksma redt maar kan de bal niet vasthouden, ook omdat Koudijs goed doorloopt. Evan Holtewes is attent en schuift de afvallende bal tussen twee verdedigers door over de doellijn. De geel-zwarten kunnen wederom juichen en lijken op weg naar een prachtige overwinning. Hierna gaat Breukelen echter alles of niets spelen en krijgt het gelijk twee grote kopkansen op de 1-2, het vizier staat echter niet op scherp bij de ploeg van de Amersfoortse oefenmeester Michael van de Berg. CJVV ontsnapt en het lijkt erop dat de fut er een beetje uit is bij de geelhemden. Als het dan uiteindelijk in de 77e minuut toch 1-2 wordt (Jesse van Riet) lijkt CJVV weer ontwaakt en krijgt het 3 keer de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Hicham Harchaoui, Nino Koudijs en Gijs Wispelweij krijgen uitgelezen mogelijkheden op de 1-3. Toch komen de geel-zwarten ook nog goed weg als in blessuretijd de bal via de bovenkant van de lat over gaat. Als de goed leidende scheidsrechter Beekman na 97 minuten affluit is er grote vreugde bij CJVV; de 3 punten zijn binnen.

  CJVV heeft nu de maximale score behaald uit twee wedstrijden en staat op een verassende tweede plaats in klasse 2B. Het is goed om te zien dat het gemis van spelers goed opgevangen kan worden, de kracht van het elftal en de bank heeft er weinig onder te lijden. Andere meevaller is de terugkeer van Daan Noorman, die in eerste instantie was gestopt maar nu toch weer heeft besloten om aan te sluiten. Daarnaast worden er wedstrijden over de streep getrokken waar deze voorheen nog wel eens in een gelijkspel eindigden. Doel blijft echter “gewoon” handhaving in een jaar met wederom versterkte degradatieregeling, al wat meer komt is mooi meegenomen.

  Volgende week krijgt CJVV bezoek van De Merino’s, deze ploeg is een bekende waartegen we vorig jaar ook hebben gespeeld. In de uitwedstrijd werd CJVV met 5-0 afgedroogd maar thuis behaalden we een mooie 3-1 overwinning en pakten 3 punten die belangrijk waren in de strijd om de uiteindelijke handhaving. Merino’s heeft 2 lastige wedstrijden achter de rug, waarin het slechts 1 punt pakte. Om aan te haken zal de ploeg uit Veenendaal dus een resultaat moeten halen op sportpark Vermeerkwartier.

  Volgende wedstrijd:

  CJVV 1 – De Merino’s 1 (Zaterdag 7 oktober, 14.30 uur)