• Machteloos CJVV ten onder tegen FC Breukelen

  • CJVV kent een wisselvallig seizoen, waarbij het meestal een vraagteken is wat voor CJVV er voor de dag treedt. Prachtige wedstrijden met energie en goed voetbal worden afgewisseld door flinke negatieve uitschieters. Afgelopen zaterdag vond duidelijk laatstgenoemde plaats. In tegenstelling tot de overige wedstrijden na de winterstop kon het zaterdag geen enkel moment vuist maken en gaat terecht met 0-3 onderuit tegen FC Breukelen.

    CJVV nam voor de wedstrijd van zaterdag 24 februari een verdienstelijke tweede plaats in op de ranglijst, wat leidt tot optimisme in Amersfoort. Een goede hervatting van de competitie, want het was inmiddels al weer drie volle weken geleden dat de geelzwarten in de slotfase van VVA Achterberg wisten te winnen, zou toch betekenen dat CJVV zich in de top van 2B nestelt. Twee wijzigingen ten opzichte van de afgelopen wedstrijd aan de kant van de thuisploeg, waar Bas Wobbes terug is van een schorsing en Hicham Harchaoui vervangt, en Egbert Munneke de plaats van Evan Holtewes linksachter inneemt die vanwege een geannuleerde vlucht niet op tijd terug in Amersfoort was.

    Het is FC Breukelen dat voortvarend aan de wedstrijd begint. Aan de bal weet de uitploeg eenvoudig onder de druk van CJVV uit te spelen en verdedigend gezien zit de ploeg uit Breukelen er constant kort op. Dit leidt logischerwijs tot een veldoverwicht voor de nummer 9 van de competitie, zonder nog echt gevaarlijk te worden. CJVV wordt maar niet wakker en werkt de uitploeg met slordigheden in de hand. Zo ook in de 33e minuut, als een onzuivere breedtebal in de voeten belandt bij een withemd, die uiteindelijk met een beetje geluk de bal af weet te leveren bij Tim Bijl die 1-op-1 doelman Jerre Liebregts weet te kloppen; 0-1. Wie dacht dat de thuisploeg daardoor zou aanzetten, kwam bedrogen uit. Junior Welten legt vijf minuten na de openingstreffer van randje zestien aan en deze zwabberbal vliegt ook in het mandje. Zo gaan beide teams met 0-2 rusten, wat geen onverdiende tussenstand was.

    De tweede helft wordt gestart met drie verse krachten aan CJVV-kant. Bram Bos, Joris Ligthart en Sam Seignette komen in de plaats voor Jerre Liebregts, Egbert Munneke en Pim Kers, waarbij trainer Sijtze Wobbes de poppetjes wat anders neerzet waardoor CJVV qua posities FC Breukelen spiegelt. Dit lijkt wel wat teweeg te brengen, maar voor het de kans heeft om terug in de wedstrijd te komen, kan het voor de vierde keer deze wedstrijd aftrappen. Na enige miscommunicatie achterin rolt de bal terug naar Bob Brilleman die knap uithaalt en zo de stand op 0-3 brengt. Zo wordt een flink uitdaging ineens een monsterlijke opgave. CJVV wilt wel, maar is vandaag simpelweg niet bij machte om wat teweeg te brengen tegen de stugge verdediging bij FC Breukelen. De grootste kans aan CJVV-kant noteren we in minuut 80, als Tieme Kers de bal ineens voor zich ziet verschijnen, maar deze niet op doel kan koppen.

    Een wedstrijd om snel te vergeten voor de keientrekkers, waarbij de knop snel omgezet zal moeten worden daar de volgende competitiewedstrijd tegen De Merino’s komende zaterdag alweer voor de deur staat. In de eerdere ontmoeting werd het 0-5 voor de ploeg uit Veenendaal, dus heeft CJVV nog wat goed te maken. De wedstrijd start om 14:30 op sportpark De Groene Velden.