• GEEN FINALERONDE VOOR CJVV BIJ AVK

 • Hier komt de eerste regel tekst ... (vul hier aan)
 • Veel wedstrijdmeters hadden de spelers van CJVV nog niet in de benen, maar toch togen zij vol goede moed naar de velden van Quick om deel te nemen aan het Amersfoort Voetbalkampioenschap. De laatste twee edities waren in winst omgezet, vorig jaar op de velden van Nieuwland en voor de corona uitbraak op het terrein van KVVA.

  Na een eerste ronde zonder te hebben gespeeld, zou ons vlaggenschip in de kwartfinale worden gekoppeld aan de winnaar van de wedstrijd ASC Nieuwland tegen Amsvorde. Na een pittige ochtendtraining waren de meeste spelers getuige van deze wedstrijd waarin gelijk duidelijk werd dat Nieuwland niet meer dezelfde ploeg is als vorig jaar. Veel jong bloed is gestopt waarvoor routine is teruggekeerd bij de naar de 3e klasse gedegradeerde ploeg. Amsvorde werd met klinkende cijfers (5-0) verslagen en zodoende stond op maandag de wedstrijd tegen Nieuwland op de rol.

  Al vanaf het begin werd duidelijk dat de ploegen volledig aan elkaar gewaagd zijn en is niet duidelijk te zien dat CJVV een klasse hoge speelt dan Nieuwland dit jaar. Zowel Nieuwland als CJVV krijgt goede kansen, welke CJVV tweemaal een treffer oplevert. Beide keren wordt deze echter afgekeurd door het arbitrale trio, voordat CJVV toch op voorsprong komt. Vlak voor rust verstuurd Kevin Hop een lang bal naar Pim Kers, hij legt met het hoofd terug op Scotty Kneefel die Nieuwland doelman Noah Moghadassian met een lage schuiver verschalkt (1-0).

  In de rust is iedereen zich ervan bewust dat Nieuwland na rust gaat stormen op de gelijkmaker, maar toch ligt de bal binnen 5 minuten al in het net. Eerste redt CJVV doelman Jerre Liebregs (overgekomen van Roda-zaterdag) knap in een 1 op 1 situatie maar een minuut later is hij kansloos als de bal bij de tweede paal wordt binnen gewerkt.

  Hierna vallen er geen doelpunten meer en moeten penalty’s de beslissing brengen. Omdat Nieuwland alle penalty’s benut en CJVV eenmaal mist gaan de “tricolores” naar de finaleronde en CJVV naar de minder interessante afvalronde op de donderdag waarin het VVZA treft, vorig jaar nog tegenstander in de finale.

  Trainer Sijtze Wobbes geeft de spelers die maandag weinig speelminuten kregen tegen VVZA een basisplaats en zij spelen een uitstekende wedstrijd. Geduldig krijgt VVZA alle hoeken van het veld te zien, toch prijkt er bij rust slechts een magere 1-0 voorsprong op het scorebord. Na rust weet CJVV dan toch de productie op te voeren en weet ook VVZA nog een keer te scoren, zodat de uitslag 4-1 wordt. Doelpuntenmakers voor CJVV: Hicham Harchaoui, Evan Holtewes en Pim Kers (2x). Hierdoor eindigt CJVV op een 5e plaats, wat betekent dat er volgend jaar een voorronde wedstrijd moet worden gespeeld om in de finaleronde terecht te komen. (tekst loopt door onder foto)

  (Hicham Harchaoui wordt gefeliciteerd met zijn 1-0 tegen VVZA)

  Al met al een licht teleurstellend AVK dit jaar; alle focus nu op de beker en competitie. Komend weekend speelt CJVV een oefenwedstrijd in Harderwijk tegen Zwart-Wit om 14.30 uur (Sportpark Parkweg).

  Meer AVK foto's: https://drive.google.com/drive/u/1/folders/18em8lzj7cfUPXRkrW2MercExXf7ft5Gc

  bron http://www.amersfoortsvoetbalkampioenschap.nl/