• FURIEUZE START BEZORGT CJVV WEDEROM 3 PUNTEN IN UITWEDSTRIJD TEGEN FC HILVERSUM

 • Er waren 32 minuten gespeeld toen Evan Holtewes met een mooie steekpass Nino Koudijs een vrije doortocht gunde, Koudijs kende geen genade en maakte zijn tweede en CJVV’s vierde doelpunt van de middag. Met deze kickstart legden de geel-zwarten de basis voor de uiteindelijke 4-6 overwinning, herstellen zich prima na de dikke nederlaag van vorige week tegen De Merino’s en stijgen naar een gedeelde tweede plaats in klasse 2B.

  Op een, ondanks de vele regen, goed bespeelbare grasmat had de trainer van Hilversum besloten om CJVV met een 3-4-3 systeem te bestrijden om hiermee een overtal op het middenveld te creëren. Dit werkte echter averechts voor de thuisploeg want ons vlaggenschip snijdt met regelmaat en speels gemak door de defensie van FC Hilversum en maakt in de beginfase 4 prachtige goals. Al in de 5e minuut zet Evan Holtewes teamgenoot Gijs Wobbes alleen voor de keeper, die zijn doel goed verkleint. Hierop besluit Wobbes om de doelman (toch niet de kleinste van het veld) te verrassen met een prachtige stiftbal die traag tegen de touwen slaat. 8 Minuten later staat het zelfs al 0-2. Rechtsback Kevin Hop krijgt de bal perfect in de loop van Sam Roskam en kan gelijk strak voorgeven, hier staat Nino Koudijs klaar om vernietigend uit te halen. Wederom is de defensie van Hilversum compleet uit elkaar gespeeld en zit CJVV op rozen.

  hilly_1.png
  (Hilversum gaat aftrappen na weer een tegengoal)

  Weer een paar minuten later gaat Evan Holtewes de combinatie aan met Gijs Wobbes, laatstgenoemde legt de bal achter zijn standbeen klaar waarna Holtewes de bal in de kruising jaagt. Als na 32 minuten Koudijs voor 0-4 zorgt lijkt CJVV een onbezorgde middag tegemoet te gaan in een wedstrijd waar toch met enige vrees naar werd uitgekeken. Echter, de geel-zwarten laten Hilversum toch nog dichterbij komen. Vlak voor rust tekent Hilversum spits Epitace Kraemer voor de 1-4 door CJVV goalie Michel van Hoorn van dichtbij te kloppen. Van Hoorn vervangt deze middag de geblesseerde Jerre Liebregts, keept een prima wedstrijd maar moet in het restant van de wedstrijd toestaan dat Hilversum nog 3 keer scoort.

  Al snel na rust verkleint Hilversum de marge naar twee (wederom Kraemer) en moet CJVV op de tellen gaan passen. Het pakt echter weer de regie en Hilversum krijgt weinig grote kansen op de aansluitingstreffer. Sterker nog, CJVV krijgt door middel van Sam Roskam twee grote kopkansen op de 2-5, hij teistert de lat en kopt voorlangs. Hierna is het woord aan Bas Wobbes om zijn eerste doelpunten in het shirt van CJVV te maken. Eerst rondt hij beheerst af in een één op één met de keeper en even later maakt hij zijn tweede goal door een strafschop beheerst in te schieten. Ook Hilversum maakt tussendoor nog twee goals waardoor een eindstand van 4-6 op het scorebord staat. Zeker voor de objectieve kijker een heerlijk doelpuntrijke wedstrijd.

  hilly_2.png
  (Hilversum op weg naar de 3-5, Epitace Kraemer (rechts) zal de goal maken)

  CJVV legt de basis voor de overwinning in het eerste half uur en kan weer 3 belangrijke punten bijschrijven in de tweede klasse. Het moet nog maar eens gezegd worden; alleen de eerste 9 ploegen handhaven zich rechtstreeks, de onderste 5 degraderen of spelen nacompetitie maar dat ons vlaggenschip een goede start heeft gemaakt is duidelijk. Een gedeelde tweede plaats (samen met Nieuw Utrecht) en de ploeg speelt over 2 weken zelfs “gewoon” om de koppositie als lijstaanvoerder VRC op bezoek komt.

  hilversum.png
  (Bas Wobbes maakt het zijn tegenstander moeilijk, coach Ronald Evers kijkt geïnteresseerd toe)

  Komende dinsdag speelt CJVV een oefenwedstrijd in Zeist tegen Jonathan (aanvang 20.00 uur), volgende week zijn de geel-zwarten vrij.

  Volgende wedstrijd:

  CJVV 1 – VRC 1 (Zaterdag 28 oktober, 14.30 uur)