• CJVV ZET ZEGEREEKS VOORT MET OVERWINNING OP VVOP

 • Het moet een week of 4 geleden zijn toen trainer Sijtze Wobbes zijn spelers vroeg “kunnen wij in de laatste 5 wedstrijden voor de winterstop 10 punten halen?”. Het merendeel knikte instemmend en vol vertrouwen dat dit zou kunnen lukken. Zie nu, 4 wedstrijden verder heeft CJVV 12 punten gehaald en staat het op een gedeelde 2e plaats van de tweede klasse. Met nog een wedstrijd te gaan, uit tegen De Bilt, is de doelstelling reeds gehaald met dus nog een wedstrijd in het verschiet.

  Als nieuwbakken vader was aanvoerder Niels Dunsbergen weer aanwezig en enkele geblesseerden keerden terug op de bank. Dit terwijl Joris Ligthart juist in de lappenmand is geraakt met gescheurde enkelbanden, opgelopen op de training.

  vvop1.png
  Om precies half 3 floot scheidsrechter Dorrestijn voor het begin van de wedstrijd en bleek al snel dat VVOP geenszins van plan was om vol op de aanval te gaan op het Vermeerkwartier. De ploeg trok zich massaal terug tot rond de middenlijn, precies conform de verwachting dus voor de geel-hemden geen verrassing. De ploeg uit Voorthuizen hield het veld klein maar toch lag er achter de verdediging nog genoeg ruimte voor de buitenspelers van CJVV om door te komen. Zo kwam Nino Koudijs al na een minuut in kansrijke positie maar werd hij op het laatste moment afgestopt ten koste van een corner.


  Ook Kevin Hop kwam meerdere malen goed door en kon gevaar stichten met een bal voorlangs. Voornamelijk vanaf de rechterkant komt het gevaar van de geel-zwarten in de eerste helft maar echt uitgespeelde kansen kan de ploeg nog niet creëren. Veel konden de gasten hier niet tegenover zetten, zij concentreerden zich voornamelijk op het tegenhouden van ons vlaggenschip en het houden van de nul. Hierdoor ontstaat er in de eerste helft een eenzijdige wedstrijd zonder veel hoogtepunten.

  Al snel na de rust gaat centrale verdediger Lucas Seignette met de bal aan de wandel en kan het veld oversteken. Zijn dribbel lijkt te eindigen met een bal in de voeten van Hicham Harchaoui maar Seignette loopt door, Harchaoui steekt de bal tussen twee verdedigers door en brengt Seignette alleen voor VVOP doelman Freek van de Steeg. Hij blijft ijzig kalm en schuift de bal in de linkerhoek voor de 1-0.

  Kort hierna zijn zowel Nino Koudijs als Hicham Harchaoui dicht bij de tweede treffer, hun pogingen worden echter op het laatste moment uit de doelmond weggewerkt. Ondanks de achterstand doet VVOP geen enkele moeite om druk te zetten en blijft op eigen helft afwachten tot CJVV balverlies lijdt. De geel-zwarten blijven echter geconcentreerd spelen en houden totale controle, ook omdat de verdediging en doelman Jerre Liebregts heersen in het eigen strafschopgebied. Eenmaal in balbezit tracht VVOP gevaar te stichten door de bal in de 16-meter te pompen maar Liebregts weet van geen wijken, bij elke hoge bal is hij paraat en voorkomt hij dat een tegenstander gevaarlijk kan worden.

  Na ruim een uur spelen grijpt Nino Koudijs plots naar de hamstring; de snelle buitenspeler moet zich laten vervangen en voor hem komt de teruggekeerde Gijs Wobbes in het veld. Als CJVV kort hierna een vrije trap krijgt op ruim 25 meter van het doel gaat de ingevallen Wobbes achter de bal staan, doelman Van de Steeg verkijkt zich op de lage schuiver en staat het in de 62e minuut ineens 2-0. Feitelijk scoort CJVV hiermee weer (net als voorgaande wedstrijden) een hoog rendement; uit 3 kansen weet het 2 keer te scoren. Een wezenlijk verschil met vorig seizoen, toen ook genoeg kansen werden gecreëerd maar het rendement een stuk lager lag. Hierdoor werden nog wel eens onnodig punten verspeeld.

  Na de 2-0 consolideert CJVV vrij eenvoudig de voorsprong, al kan VVOP nog twee keer gevaarlijk worden. Eerst ketst de bal via binnenkant paal weer terug het veld in, kort hierna moet Jerre Liebregts in de blessuretijd een kopbal onschadelijk maken. Ook CJVV krijgt nog een aantal kansjes maar de 2-0 verdwijnt niet meer van het scorebord.

  Volgende week alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen De Bilt. Deze ploeg degradeerde vorig seizoen vanuit de 1e klasse, kent een wisselvallig seizoen en staat met 15 punten op de 6e plek. De wedstrijd zal volgende week om 14.00 beginnen op sportpark Weltevreden. Gelijk na de winterstop wachten twee topwedstrijden, eerst op 20 januari 2024 uit tegen Veensche Boys en een week later thuis tegen Nieuw Utrecht.  Volgende wedstrijd:

  FC De Bilt 1 - CJVV 1 (Sportpark Weltevreden in De Bilt; Zaterdag 9 december, 14.00 uur)