• CJVV WINT SEIZOENSOPENER NIPT VAN VVA ACHTERBERG

 • CJVV heeft de eerste wedstrijd van het seizoen met 3-2 gewonnen van nieuwkomer in de tweede klasse VVA Achterberg. De geelzwarten winnen wel, maar maakte het onnodig spannend.

  Na zeven weken voorbereiding en drie bekerwedstrijden stond op zaterdag 23 september de eerste competitiewedstrijd op het programma. CJVV kende een wisselvallige voorbereiding, maar had een goede generale repetitie door eersteklasser Fortuna Wormerveer met 3-0 opzij te zetten. Tegenstander VVA Achterberg is in twee opeenvolgende gepromoveerd, en kent een lastige start, daar alle bekerwedstrijden verloren gingen. Echter zeggen eerdere resultaten niet altijd iets en dus gaan beide ploegen met een open blik de wedstrijd in.

  De eerste kans is voor VVA Achterberg, maar spits Rick Degenaar weet de bal niet op doel te krijgen. Bijgekomen van de schrik begint CJVV beter te voetballen en wordt steeds dreigender. Na een kwartier komt Bas Wobbes na een 1-2’tje via de rechterkant door, legt terug naar de rand van de zestien waar Gijs Wobbes staat, de met een handige aanname en beweging zichzelf in schietpositie brengt en de keeper kansloos laat.

  Na het eerste doelpunt ontstaat een redelijk gelijkopgaande wedstrijd met wat kansjes op en neer. Bas Wobbes ziet een poging net voorlangs gaan, aan de andere kant kan de uitploeg geen gebruik maken van een verkeerde inspeelpass achterin. Daarna kopt Pim Kers snoeihard tegen de onderkant van de lat, waarbij protesten dat die bal over de lijn heen was gegaan worden weggewuifd door arbiter van den Broek. Even later kan de gevaarlijkste man aan de kant van VVA, Wesley van Beijnum, na een actie van eigen helft net niet scoren. Dat lukt hem wel in de slotseconden van de eerste helft. Van dichtbij poeiert hij de bal in de korte hoek en zo gaan de teams met een gelijke stand rusten.

  In de tweede helft blijven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Kansjes over en weer, en opnieuw het is CJVV dat het als eerst kan scoren. Nino Koudijs schiet de bal binnen na een vlotte aanval. Gelijk daarna een goede kans voor VVA, maar Jerre Liebregts weet met een fantastische redding Jasper van Daalen van scoren af te houden.

  CJVV lijkt in de 70e minuut het duel op slot te gooien, als Nino Koudijs laag voorgeeft en Pim Kers binnen schuift (3-1). Echter wordt het in de slotfase toch nog spannend als VVA de lange jongens naar voren stuurt, en uit de rebound van een corner scoort als de helft van CJVV druk zet en de andere helft blijft wachten (3-2). Echter verdedigd CJVV de blessuretijd stug en schrijft zo de eerste driepunter van het seizoen 2023-2024 bij.