• CJVV VROUWEN 2 MET 7 PUNTEN DE WINTERSTOP IN!

 • Nog geen twee weken geleden stond ons tweede vrouwenteam met slechts 1 punt op de 11de plek in de competitie. Problemen als blessures, een druk werk- en privéleven waardoor niet de volledige toewijding op voetbal kan liggen, het gebrek aan een vaste keeper en geen vaste coach voor de zaterdag, zorgden dat de resultaten uitbleven. Geen onbekende problemen voor senioren teams die geen selectievoetbal spelen.  Maar... de sfeer blijft goed en het enthousiasme en de wil om alles uit elke wedstrijd te halen is onverminderd. De positiviteit en werklust beginnen nu eindelijk vruchten af te werpen!

  Vorige week zaterdag stond er elf-en-drie-halve man (of eigenlijk: vrouw) klaar om te strijden tegen VVA Achterberg. Een team op de 12e plek in de competitie. Er werd vanaf het begin goed getikt en zo speelden CJVV door de linies van Achterberg heen. Een negatieve sfeer bij de tegenstander, joelend negatief publiek, hard en onsportief voetbal van de tegenstander en nieuwe blessures aan onze kant maakten een gekke wedstrijd, maar wel heeft CJVV eindelijk drie langgezochte punten mee naar huis kunnen nemen. Hierdoor stegen de dames van plek 11 naar plek 8 op de ranglijst.

  Afgelopen zaterdag was er de kans om die positie te verstevigen. Valleivogels was al een bekende vanuit de beker, toen waren zij de sterkere partij, maar in de competitie wisten ze slechts de tiende plek te halen.

  Sterspeelster Laura is terug na twee maanden reizen, Silke kan knallen in haar laatste wedstrijd omdat zij inmiddels in het verre oosten (van Nederland) woont en een totaal van 16 fitte speelsters gaven ideale uitgangspunten voor een mooie zaterdag.


  Vanaf het eerste moment lieten we zien dat we hard kunnen werken en goed kunnen tikken. Dat blijft een aandachtspunt, maar zodra we rust houden en simpele passes kiezen, overklassen we onze tegenstander snel. Valleivogels had wel degelijk goede voerballers en snelheid voorin. Maar niets waar onze verdediging geen antwoord op had. Onder meer de felheid en snelheid van Jo-Ann achterin, zorgden dat de kansen van Valleivogels niet verzilverd konden worden.

  Valleivogels raakte vermoeid, slechts één wissel tegen een voetballende ploeg is hard werken. De kansen voor CJVV namen toe, meerdere schoten werden gelost, maar helaas nog geen openingscore.

  Ruim in de tweede helft lukte het toch om de keeper van Valleivogels te omzeilen. Door een mooie corner kon Ankie de 1-0 op het scorebord zetten. Één taak vanaf dat moment: alles op slot achterin, werken om de voorsprong vast te houden. Valleivogels gaf nog flink druk maar doordat alle linies van CJVV bleven werken, bleef de voorsprong in tact!

  In twee weken tijd van 1 punt naar 7 punten is een beloning voor de positiviteit, het enthousiasme en doorzettingsvermogen van dit team! De achtste plek is verstevigd en wie weet wat de tweede helft van het seizoen gaat brengen. To be continued...

  Foto's Gerhard Wiersma: https://1drv.ms/f/s!AlEyirO-BjAkhOhOZKLpTH2WC9-5QQ