• CJVV profiteert van Open Huis Valleivogels en boekt 6-2 zege

 • Er waren tijden dat CJVV weinig had in te brengen tegen Valleivogels, de angstgegner uit Scherpenzeel. Vanuit een gesloten verdediging werden weinig kansen weggegeven en bleven de rood-witten meestal aan de goede kant van de score. Hoe anders was dit zaterdag, CJVV kreeg vrije doortocht en profiteerde door een ruime 6-2 zege te boeken. Hiermee mocht Valleivogels nog de handen dichtknijpen want de thuisploeg kreeg al in de eerste helft zeven 100% kansen op een doelpunt, de 3-1 ruststand was dan ook een magere afspiegeling van de veldverhoudingen. Veel had te maken met de tactiek die Valleivogels had gekozen, door snel druk te zetten op onze verdediging probeerden zij fouten te forceren. Hierbij vielen echter zoveel gaten dat CJVV freewheelend door de linies heen speelde.
 • CJVV begint de wedstrijd zonder de licht geblesseerde Scotty Kneefel. Hij wordt vervangen door Hicham Harchaoui. De thuisploeg begint goed aan de wedstrijd en krijgt al snel een aantal corners. Uit een van die corners kopt Sam Roskam hard in. De bal wordt half gekeerd door Valleivogels doelman Van de Weerdhof, de rebound is een prooi voor aanvoerder Niels Dunsbergen. Hij maakt in de zesde minuut de 1-0, tevens zijn eerste goal van het seizoen. Amper 8 minuten later staat het 2-0. Valleivogels probeert CJVV bij de linker cornervlag vast te zetten maar de geel-zwarten spelen hier moeiteloos onderuit. Via het middenveld komt de bal bij rechtsbuiten Nino Koudijs die Pim Kers bedient; zeven CJVV spelers hebben in de tussentijd de bal geraakt zonder tussenkomst van een tegenstander, is het complete veld overgestoken en de score verdubbeld.

  Na de 2-0 lijkt CJVV de bezoekers te overvleugelen, het verschijnt binnen 10 minuten vier keer alleen voor de keeper maar zowel Pim Kers als Nino Koudijs verzuimen de trekker over te halen.

 • (Pim Kers stuurt Nino Koudijs alleen op de keeper af)

  Na de kansenregen kruipt Valleivogels wat meer uit de schulp en moet CJVV-goalie Jerre Liebregts redding brengen op een goed schot van Wilbert Thomassen. Hierna vallen kort achter elkaar nog twee goals maar zowel het doelpunt van CJVV als die van Valleivogels worden afgekeurd vanwege buitenspel.

  Toch vallen er in de laatste minuut voor de rust nog twee doelpunten. Pim Kers schat goed in dat de bal met wind tegen blijft hangen en is sneller bij de bal dan de keeper, hij houdt overzicht en bedient Bas Wobbes die van dichtbij weinig moeite heeft om de 3-0 aan te tekenen. In de dying seconds voor de rust krijgt Valleivogels een corner. De bal wordt vanaf links hard in de doelmond gegeven, CJVV rechtsback Kevin Hop schampt de bal waardoor deze kiezelhard in de korte hoek verdwijnt. Een goede eerste helft van CJVV kant wordt met een 3-1 ruststand afgesloten maar Valleivogels mag nog hopen op een resultaat.

 • Al snel na de rust krijgt ons vlaggenschip dé kans om de wedstrijd in het slot te gooien; Hicham Harchaoui kan van dichtbij inkoppen maar mikt de bal naast de linkerpaal. Hierna is het even gedaan wat CJVV betreft, Valleivogels neemt het heft in handen en krijgt kansen op de aansluitingstreffer. CJVV keeper Jerre Liebregts kwijt zich echter van zijn taak als hij enkele schoten onschadelijk maakt en 3 keer fabuleus redt bij pogingen van een paar meter afstand. Toch kan ook hij niet voorkomen dat Valleivogels in de 66e minuut op 3-2 komt; Corwin Broekhuizen torent hoog boven iedereen uit en kopt de bal mooi binnen.

  CJVV is zich ervan bewust dat een vierde goal nodig is om Valleivogels te breken en deze valt dan ook amper 4 minuten na de 3-2. Jerre Liebregts lanceert met een snelle uittrap Bas Wobbes, hij gelooft in de bal en profiteert van een fout van zijn directe tegenstander. Beheerst schuift hij de bal langs Van de Weerdhof en het lijkt nu bijna niet meer mis te kunnen gaan voor de geel-zwarten. Als kort hierna ook de ingevallen Scotty Kneefel en Pim Kers beheerst scoren staat een afgetekende 6-2 op het scorebord en schalt na afloop het clublied wederom uit kleedkamer 1 van sportpark Vermeerkwartier.

 • (Man-of-the-Match Bas Wobbes in duel met zijn tegenstander)

  Een ogenschijnlijk gemakkelijke overwinning en opvallend genoeg was het dat ook wel. CJVV speelde een goede wedstrijd en bij elkaar opgeteld kreeg het 12 open kansen. Het verzuimde echter Valleivogels eerder de genadeklap toe te brengen zodat de Scherpenzelers nog kort terug in de wedstrijd konden komen. CJVV heeft nu maar liefst 40 punten bij elkaar gespeeld, waarmee het totaal van vorig jaar al is overschreden. Met nog 4 wedstrijden te gaan is dit een knappe prestatie van de geelhemden en zit er mogelijk nog meer in het vat.

  Volgende week is een vrij weekend in verband met Koningsdag, de week erop staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen VVOP op het programma. Winnen in Voorthuizen is nooit een garantie en net als de tegenstanders van de afgelopen weken heeft ook VVOP de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie.

 • Volgende wedstrijd:

  VVOP 1 – CJVV 1 (Roelenengweg 37Voorthuizen; Zaterdag 4 Mei, 14.30 uur)