• CJVV PROFITEERT OPTIMAAL VAN MAN-MEER SITUATIE EN KLOPT VALLEIVOGELS

 • Het was alweer 12 jaar geleden dat CJVV voor de laatste keer een punt pakte tegen Valleivogels. Good-old Wilfred Rietveld was destijds verantwoordelijk voor de 0-1 overwinning die de geel-zwarten boekten. Aan de puntloze serie kwam zaterdag abrupt een einde, na 90 minuten spektakel prijkte er een 2-5 overwinning op het scorebord. Een groot gedeelte van de wedstrijd zag het er echter niet naar uit dat CJVV zo’n ruime overwinning zou boeken. Valleivogels was de eerste helft de bovenliggende partij en kwam dik verdiend op een 2-0 voorsprong, totdat Rob van Eem in de fout ging en de Scherpenzelers met 10 man kwamen te staan.
  Wederom puzzelen voor de technische staf van CJVV. Egbert Munneke, Evan Holtewes, Gijs Wobbes en Daan Noorman kampten met (spier)blessures. Aanvoerder Niels Dunsbergen was in de vroege ochtend vader geworden van een dochter (met de mooie naam Rosa) en was vanzelfsprekend ook afwezig.

  De wind is deze zaterdag wederom een beslissende factor, met wind mee krijgt Valleivogels in de eerste helft een karrenvracht aan hoekschoppen die vrijwel allemaal gevaar opleveren. Veelal kan een speler van de rood-witten een hoofd of een voet tegen de bal krijgen en moet CJVV doelman Jerre Liebregts een aantal keer handelend optreden. Toch is het in de 31e minuut raak, uit een corner van rechts kan Rob van Eem vrij inkoppen en staat het 1-0. Nog geen 7 minuten later wordt de stand verdubbeld, een vlammend schot kan nog op de paal worden getikt door Jerre Liebregts, de rebound valt echter precies voor de voeten van Alex van Eem, CJVV kijkt tegen een 2-0 achterstand aan en lijkt met deze stand te gaan rusten.

  Breekpunt voor de wedstrijd is echter een opstootje vlak voor rust na een harde overtreding van Valleivogels, die doelpuntenmaker Rob van Eem fataal wordt. Hij pakt Tieme Kers bij de keel en krijgt de rode kaart voorgeschoteld. Als een minuut later ook nog de 2-1 valt staan de zaken er ineens heel anders voor; Bas Wobbes tikt een voorzet van Kevin Hop tussen de benen door van Valleivogels doelman Tim van de Weerdhof en de thee smaakt plotseling een stuk beter.

  Na de rust gaat CJVV prima met de man-meer situatie om, geduldig gaat de ploeg op zoek naar de gelijkmaker en deze valt dan ook snel. 10 Minuten na de rust verstuurd rechtsbuiten Nino Koudijs een perfecte voorzet op de inkomende Hicham Harchoui (door de speaker ook wel Hakim, Hikam en Hachim genoemd). Hij kopt genadeloos de 2-2 tegen de touwen en de ploegen staan weer gelijk. Nog geen 2 minuten later kan ons vlaggenschip weer juichen als Kevin Hop zijn teammaat Nino Koudijs bij de eerste paal ziet opdoemen. De voorzet is op maat en Koudijs tikt de bal beheerst binnen voor CJVV’s voorsprong.

  De eerste voorsprong is een feit voor CJVV maar Valleivogels geeft zich niet gewonnen. Er is nog meer dan een half uur te spelen en Valleivogels kan met 10 man toch een aantal goede kansen creëren. CJVV goalie Jerre Liebregts verricht een driedubbele redding en voorkomt hiermee de gelijkmaker. Hierna pakt CJVV weer de controle over de wedstrijd en lijkt in de 69e minuut de wedstrijd te beslissen; Gijs Wispelweij verschijnt alleen voor de keeper, zijn doelpoging wordt ternauwernood tot corner verwerkt door doelman Van de Weerdhof, die de 2-4 met een minuut uitstelt want dan is het alsnog raak. Scotty Kneefel trekt de ruimte, Bas Wobbes snijdt naar binnen en haalt vernietigend uit voor een marge van 2 treffers. 20 minuten voor tijd lijkt de wedstrijd binnen voor de geel-zwarten. CJVV krijgt door middel van Scotty Kneefel en Sam Seignette goede kansen op een grotere voorsprong en Kevin Hop kan nog ternauwernood de 3-4 voorkomen voordat Nino Koudijs in de 88e minuut voor het slotakkoord zorgt. Vanaf eigen helft begint hij aan een rush die hem uiteindelijk alleen voor de keeper brengt, beheerst omspeelt hij Van de Weerdhof en maakt zijn tweede goal van de middag voor de 2-5.

  Een wedstrijd met twee gezichten met als breekpunt de rode kaart voor Valleivogels. Hiervan heeft CJVV maximaal geprofiteerd en heeft nu, na Veensche Boys, de meest scorende ploeg van deze tweede klasse. CJVV eindigde de wedstrijd met een extreem jonge ploeg , waarvan Sam Roskam met zijn 25 jaar de oudste speler was. Een teken dat de Onder-23 van Paul Richard zijn vruchten begint af te werpen en de talenten aan het hogere niveau kunnen wennen. Een bemoedigende conclusie met het oog op de toekomst.

  Volgende week een hereniging met een club waar in het verleden vaak de degens mee zijn gekruist; VVOP uit Voorthuizen. Zij promoveerden afgelopen jaar vanuit de 3e klasse naar de 2e, kenden een lastige competitiestart maar pakken de laatste weken behoorlijk wat punten. De laatste serieuze ontmoeting tussen de ploegen dateert uit het jaar 2018-2019 toen VVOP de geel-zwarten in Voorthuizen met 3-2 klopten in de nacompetitie. CJVV speelt nu thuis op het eigen Vermeerkwartier en zal uiteraard de punten in Amersfoort willen houden. De ploeg staat nog steeds op een 5e plek maar er lijkt een gat te ontstaan met de ploegen eronder. Volgende week alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop (uit tegen De Bilt).

  Volgende wedstrijd:

  CJVV 1 – VVOP 1 (Sportpark Vermeerkwartier; Zaterdag 2 december, 14.30 uur)