• CJVV nestelt zich vaster in de top 5 na zwaarbevochten zege in Lunteren

 • Toen scheidsrechter Bos na 98 minuten eindelijk voor het einde van de wedstrijd floot, ging menig CJVV speler languit naar het gras van Lunteren. De plotselinge warmte en de zware uitwedstrijd hadden hun tol geĆ«ist maar de eindstand maakte veel goed; een 0-1 overwinning en een stevige positie in de top 5 van klasse 2B. Een vreugdedans mocht dan ook niet ontbreken bij de geel-zwarten, vandaag trouwens spelend in smetteloos wit.
 • (CJVV in voorbereiding op de wedstrijd)

  CJVV trad aan zonder de geschorste Bas Wobbes, zijn plek op het middenveld werd ingenomen door Hicham Harchaoui. Kevin Hop daarentegen is als rechtsback weer terug van een blessure. Lunteren zit in een goede flow en heeft de laatste twee wedstrijden gewonnen, waar CJVV zijn laatste twee wedstrijden verloren heeft. Op een droog en hobbelig grasveld is het lastig combineren afgelopen zaterdag, hier hebben beide ploegen overigens last van. Matchwinner werd Pim Kers, die later in de wedstrijd eerder mocht gaan douchen na twee keer een gele prent te hebben ontvangen. CJVV kroop een aantal keer door het oog van de naald en doelman Jerre Liebregts redde de ploeg een aantal keer met mooie reddingen.

 • (Beide ploegen betreden het veld)

  De wedstrijd begint rommelig en nerveus en het is duidelijk dat er vandaag iets op het spel staat, Lunteren heeft de punten hard nodig (het staat op de 12e plek) en CJVV wil de aansluiting naar boven houden en het goede gevoel van de eerste competitiehelft weer terug gaan vinden. Na een paar halve kansen aan beide zijden komt CJVV in de 15e minuut op voorsprong. Kevin Hop stoomt op over rechts en laat een goede voorzet los, Nino Koudijs kan bij de eerste paal niet lekker bij de bal maar gelukkig is Pim Kers attent door met het hoofd af te ronden voor de 0-1. Ook hierna gaat het spel redelijk gelijk op, Lunteren heeft veelvuldig de bal en CJVV probeert via snelle uitbraken gevaar te stichten. Tegenvaller voor ons vlaggenschip is dat Scotty Kneefel al voor de rust moet worden vervangen met een enkelblessure, zijn plek wordt ingenomen door Tristan van Kuilen. Hij zal een goede wedstrijd spelen maar moet zich in de tweede helft ook laten vervangen met een blessure.

 • (Scotty Kneefel viel al in de eerste helft uit met een enkelblessure)

  De beste kansen krijgt Lunteren als ze vlak voor rust een aantal corners krijgen, CJVV verdedigd goed maar bij een corner van links kan de bal van een meter afstand worden ingeschoten. De bal komt bij Tieme Kers in het gezicht en kaatst op miraculeuze wijze terug het veld in. Als kort hierna een vrije kopkans over het doel van CJVV-goalie Jerre Liebregts zeilt kan CJVV met een 0-1 voorsprong aan de thee.

 • (Sam Seignette in achtervolging op zijn tegenstander)

  Na de rust gaat Lunteren al snel va banque spelen, aan een punt hebben zij niets dus zij gaan vol voor de overwinning. Hierdoor vallen er achterin bij de thuisploeg grote gaten en hiervan kan CJVV een aantal keer bijna profiteren. Onzorgvuldigheid, het hobbelige veld en de warmte zorgen er echter voor dat CJVV de score niet kan uitbreiden en de 0-1 stand ongewijzigd blijft. Zo krijgt Nino Koudijs een breedtepass van Tristan van Kuilen niet lekker mee en wordt een vrije trap van Evan Holtewes onschadelijk gemaakt door de keeper van Lunteren.

  In de laatste minuten stuurt Lunteren bijna iedereen mee naar voren en de, voor hen, verdiende gelijkmaker hangt in de lucht. Zo zijn er meerdere hachelijke momenten voor het doel van CJVV te bewonderen en moet doelman Jerre Liebregts diep in de blessuretijd nog een cruciale redding verrichten. Een schot van Lunteren wordt tussendoor nog aangeraakt door CJVV aanvoerder Niels Dunsbergen, Liebregts is al onderweg naar de andere hoek maar weet toch nog een hand achter de bal te krijgen en ervoor te zorgen dat de 3 punten meegaan naar Amersfoort.

 • (Al in de eerste helft stond de eindstand op het scorebord)

  Geen goede wedstrijd van CJVV  maar wel als leeuwen gevochten en de eerste overwinning ooit op het gras van Lunteren. CJVV staat nu vaster in de top 5, het gat met nummer 6 FC Breukelen is 7 punten terwijl de afstand tot de derde plek slechts 3 punten bedraagt. Gezien het feit dat de afstand tot de degradatieplekken 10 punten is geworden, lijken de geel-zwarten zich hierover geen zorgen meer te hoeven maken en kan er de komende weken vrijuit worden gevoetbald. Vanaf plek 6 naar beneden is echter nog geen ploeg zeker van lijfsbehoud aangezien er twee ploegen rechtstreeks degraderen en drie de nacompetitie in moeten. Een spannend slot met nog 6 wedstrijden te gaan.

  Komende zaterdag wacht nummer voorlaatst VV Maarssen, een ploeg die in theorie directe degradatie nog kan ontlopen maar dan zullen ze wel een resultaat moeten halen op ons sportpark. De uitwedstrijd werd destijds in een kletsnat Maarssen met 0-3 gewonnen.

  Stand 2B

 • Volgende wedstrijd:

  CJVV 1 - VV Maarssen 1  (Sportpark Vermeerkwartier; Zaterdag 13 april, 14.30 uur)