• CJVV momenteel te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken

 • Een uitdrukking met wellicht een ietwat negatieve klank, het lijkt dit voetbalseizoen van toepassing op het vlaggenschip van CJVV. Maar liefst 41 punten zijn er gepakt, maar tegen de ploegen die in de top 5 staan is er nog geen punt behaald. Feit is dus dat CJVV de punten pakt tegen de “kleintjes” en daaraan de hoge klassering dankt. Toch zitten er dit jaar maar weinig “kleintjes” in deze klasse, Hilversum en Maarssen degradeerden vrij kansloos, maar ploegen als VVA, Lunteren, Breukelen, Merino’s en Valleivogels mogen geenszins als kleintjes worden beschouwd. En dat maakt de huidige 4e plek gewoon een goede prestatie.
  Afgelopen zaterdag was nummer 4 FC De Bilt wederom te sterk voor CJVV; toen scheidsrechter Luinge na 90 minuten affloot stond er een 2-6 uitslag op het scorebord tegen de ploeg met misschien wel de beste voorhoede van klasse 2B.
 • Scheidsrechter Luinge gaat de ploegen voor

  Scheidsrechter Luinge gaat de ploegen voor
 • Net als in de uitwedstrijd mist CJVV beide buitenspelers Scotty Kneefel (vakantie) en Nino Koudijs (schorsing) en kan dus niet het gebruikelijke spel spelen. Hierdoor wordt er gekozen om met 2 spitsen te starten en van hieruit kansen proberen te creëren. Deze tactiek werkt de eerste 30 minuten prima, De Bilt wordt kort opgejaagd en CJVV komt amper in de problemen. Sterker nog, na 23 minuten komen de geel-zwarten aan de leiding. Bas Wobbes begint aan een mooie solo, omspeelt 3 man en verschaft zichzelf zo vrije doortocht naar het doel van De Bilt. Alleen voor de doelman van De Bilt maakt Wobbes geen fout en rondt via de binnenkant van de paal af (1-0). Direct hierna moet CJVV doelman Jerre Liebregts redding brengen op een poging van dichtbij, maar CJVV krijgt na 28 minuten een goede kans om de voorsprong te verdubbelen. Een afgeslagen bal komt voor de voeten van Gijs Wispelweij die de bal over schiet.

 • Gevaar voor het doel van CJVV

 • In het laatste kwartier voor rust krijgt CJVV echter de deksel op de neus. Balverlies op het middenveld is dodelijk, in de 31e minuut kan Kjeld van der Sanden afronden voor de gelijkmaker. Nog geen 4 minuten later is hij weer attent als een lange bal over de CJVV defensie zeilt, Van de Sanden kan de bal controleren en eenvoudig binnentikken voor de 1-2. De rollen zijn ineens omgedraaid als beide ploegen aan de rust beginnen.

  Na de theepauze lijkt De Bilt door te drukken en als in de 55e minuut de 1-3 valt lijkt de wedstrijd beslist. Pier Veldman kan de bal van dichtbij binnenglijden en de marge is twee. Toch kan CJVV nog even aanspraak maken op een resultaat als Hicham Harchaoui met de mooie boogbal de keeper van De Bilt verrast. Met nog 28 minuten op de klok heeft CJVV weer hoop maar deze wordt 7 minuten alweer de grond in getrapt als Tycho de Wit een mooie aanval van De Bilt afrondt. Als ook Oguzhan Demir en Youness Akhiat hierna nog een duit in het zakje doen is het verzet van CJVV gebroken, de teller stokt uiteindelijk bij 2-6.

 • Pim Kers helpt zijn tegenstander opstaan na een blessure

 • Een verdiende nederlaag tegen een tegenstander die onlangs nog de halve finale van de beker speelde en eersteklasser Roda in een oefenwedstrijd met 1-6 een pak slaag gaf. Geen schande dus, ook gezien de afwezigen bij CJVV.

  Volgende week wacht CJVV de laatste uitwedstrijd van het seizoen, op bezoek bij Nieuw-Utrecht. Deze ploeg is na het winnen van de eerste periodetitel afgezakt naar een plek die aan het einde van rit promotie-/degradatiewedstrijden tot gevolg heeft. Staan zij hier over 2 weken nog, dan zal hun periodetitel vervallen en eventueel doorschuiven naar de nummer 3 of 4 van de ranglijst (afhankelijk van welke ploeg de 3e periode wint). Wil CJVV nog een kans maken om deze periodetitel over te nemen kan het zaterdag bij winst goede zaken doen in Utrecht.

 • Volgende wedstrijd:

  Nieuw Utrecht 1 – CJVV 1 (Sportpark Rijnvliet Utrecht; Zaterdag 18 Mei, 14.30 uur)