• CJVV moet op de tellen gaan passen na nieuwe nederlaag

 • Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Koning dromden de spelers van EDO samen om in de hoek van het veld een foto te maken van de ploeg en de eindstand op het scorebord. Aangezien ze dit in de thuiswedstrijd ook al deden (toen wonnen ze ook) zal het een traditie zijn maar menig EDO aanhanger zal ook met enige verbazing naar de eindstand hebben gekeken. Maar liefst 10 open kansen kreeg CJVV tegen de Utrechtse opponent. EDO kreeg er een paar, maar was duidelijk effectiever dan de geel-zwarten en zegevierden met 0-2.

 • CJVV start de wedstrijd zonder de geblesseerde Kevin Hop. Zijn positie wordt overgenomen door Sam Seignette, Pim Kers is terug in de punt van de aantal en Bonnk Sengiyumva versterkt het middenveld.

  Al in het eerste kwartier krijgt CJVV volop kansen, zo zijn Evan Holtewes en Bas Wobbes dicht bij een doelpunt met schoten van afstand. Kort hierna zet Scotty Kneefel goed door en bedient hij Nino Koudijs, oog in oog met de doelman schiet hij op de benen van de keeper. Ook Pim Kers is dicht bij een treffer, zijn eerste kans gaat nog naast maar in de 16e minuut draait hij goed weg bij zijn tegenstander en raakt hij vol de lat.

  Na 18 minuten meldt EDO zich voor het eerst aan de overzijde, zij krijgen een corner van links en tot ieders verbazing staat het 0-1. Pim Havekes komt als hoogste en zijn kopbal valt via de onderkant van de lat binnen. CJVV moet weer op jacht na een achterstand. Als na 28 CJVV doelman Jerre Liebregts de ploeg, na een verkeerde terugspeelbal, behoedt voor een grotere achterstand lijkt CJVV in de laatste 10 minuten voor rust nog een keer aan te zetten voor de gelijkmaker. Pim Kers krijgt een vrije kopkans, Bonnk Sengiyumva kan een rebound niet goed drukken en Bas Wobbes krijgt bij twee goede kansen van dichtbij de bal niet tussen de palen.

 • In de rust is iedereen ervan overtuigt dat het nog goed gaan komen, met zoveel kansen moet de gelijkmaker toch een keer vallen zou je zeggen. Maar zoveel kansen krijgt CJVV niet meer na de rust en de achterstand hangt als een molensteen om de nek van de geel-zwarten. Als 10 minuten na de rust de laatste man van EDO alle gelegenheid krijgt om het middenveld over te steken, kan hij ploeggenoot  Lennart Dubbeldam bedienen. Hij maakt met een schot in de korte hoek een einde aan alle onzekerheid (0-2), ondanks het feit dat er nog 35 minuten zijn te spelen.

  Alleen Scotty Kneefel en Sam Roskam krijgen in de tweede helft een goede mogelijkheid om de wedstrijd nog spannend te maken. Als ook scheidsrechter Koning een penalty terugdraait omdat er buitenspel zou zijn geconstateerd, gooit CJVV de handdoek in de ring en capituleert. Het verhaal van de wedstrijd was uiteraard het missen de vele kansen, maar ook manier waarop EDO tweemaal kon profiteren van gemakzucht bij CJVV moet toch enige reden voor zorg geven.

 • CJVV heeft nog 8 punten voorsprong op een veilige plek in de tweede klasse B dus reden voor paniek is niet nodig. Volgende week (het Paasweekend) is een vrij weekend, de weken erna zijn cruciaal hoe het einde van de competitie eruit gaat zien voor ons vlaggenschip; haken we weer aan bij de bovenste plekken of moeten we ons zorgen gaan maken? Eerste tegenstander op 6 april is Lunteren, een ploeg die de punten hard nodig heeft. Zij staan op een 11e plek met 21 punten en hebben van de laatste 6 wedstrijden slechts één nederlaag geleden. Volgens de statistieken heeft CJVV nog nooit gewonnen op Sportpark Wormshoef, dus dat het een zware wedstrijd wordt behoeft geen uitleg.

  Volgende wedstrijd:

  Lunteren 1 - CJVV 1 (Sportpark De Wormshoef; Zaterdag 6 April, 14.30 uur)