• CJVV LIJDT ONNODIGE NEDERLAAG TEGEN EDO

 • oms boek je een onverdiende nederlaag, soms een verdiende en af en toe een onnodige. Afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen EDO was het van alles een beetje, onverdiend omdat de geel-zwarten het eerste half uur de mogelijkheid hadden om de tegenstander op de knieën te krijgen, verdiend omdat EDO in de tweede helft legio kansen kreeg en onnodig omdat CJVV het grotendeels aan zichzelf te danken had.

  Op een regenachtig sportpark Overvecht-Noord knalde de muziek bij aankomst al uit de boxen in de gezellige kantine van EDO, het aanwezige publiek bleef gedurende de wedstrijd grotendeels op het overdekte terras waar het goed toeven was. CJVV moest aantreden zonder de geschorste Tieme Kers en de licht geblesseerde Gijs Wobbes.

  Het eerste half uur van de wedstrijd was duidelijk in het voordeel van CJVV, geduldig zoekt de ploeg de aanval. Dit levert tal van goede mogelijkheden op en in de 16e minuut ook de, op dat moment, verdiende voorsprong. Bas Wobbes gaat met de bal aan de voet aan de wandel en speelt 2 tegenspelers zoek, de 3e is het gedraai van Wobbes zat en trekt ‘m onderuit in de 16 meter. De toegekende penalty wordt feilloos door Wobbes benut voor de 0-1.

  Kort hierna krijgt EDO een eerste mogelijkheid maar hierop volgend krijgen de geel-zwarten weer voldoende kansen om de voorsprong te verdubbelen. Degene die het dichtst bij een doelpunt komt is Kevin Hop. Bas Wobbes ziet de rechtsback opstomen en verstuurt een lange pass. Hop neemt de bal ineens uit de lucht en ziet zijn poeier via de onderkant van de lat weer terug het veld in komen. Als ook Nino Koudijs, Bas Wobbes en Evan Holtewes de voorsprong niet weten uit te breiden lijkt CJVV uitgeraasd en neemt EDO het heft in handen. Dit is echter niet zozeer de verdienste van de thuisploeg zelf, maar CJVV lijkt dit ongewild toe te laten. Toch lijken de geel-zwarten nog ongeschonden de rust te halen maar in de 43e minuut is het toch raak, Wesley Suister kan bij een vrije trap ongehinderd inschieten als CJVV hem over het hoofd ziet (1-1).

  Na de thee gaat de wedstrijd redelijk gelijk op maar EDO krijgt de beste kansen op een voorsprong. Deze komt er dan ook als Lennart Dubbeldam na 64 minuten vogeltje vrij in kan koppen na een lange voorzet. CJVV moet in de achtervolging maar echte grote kansen krijgt ons vlaggenschip niet meer. Enkel pogingen van Scotty Kneefel en een schuiver van Evan Holtewes zijn het vermelden waard maar zoals gezegd krijgt de thuisploeg de beste mogelijkheden; CJVV-goalie Jerre Liebregts verricht enkele goede reddingen en een doelpunt wordt vanwege buitenspel afgekeurd. Een wedstrijd met twee gezichten waarbij EDO spekkoper is; zij pakken de 3 punten. Het feest in de kantine kan beginnen en het geluid uit de boxen nog wat worden opgeschroefd.

  Volgende week komt Lunteren op bezoek op sportpark Vermeerkwartier, ook zijn staan op 9 punten uit 6 wedstrijden in de subtop van de 2e klasse B. Om weg te blijven bij de achtervolgers zullen beide ploegen de punten hard nodig hebben, een garantie voor een spannende wedstrijd.


  Volgende wedstrijd:

  CJVV 1 – Lunteren 1 (Zaterdag 11 november, 14.30 uur)