• CJVV LIFEGOALS IN ACTIE!

 • CJVV Lifegoals Amersfoort traint, in tegenstelling tot vele andere CJVV teams, de hele zomer door. Nu zelfs met uitbreinding van de staf: keepertrainster Astrid is enthousiast betrokken geraakt en traint keepers Tanja en Arjen met veel plezier; welkom Astrid!

  Daarnaast heeft er vorige maand een succesvolle editie van de EASIcup plaatsgevonden op CJVV. Lees hier het verslag van De Stad Amersfoort:

  "Tijdens de EASI Cup in Amersfoort heeft voetbal meer dan twee doelen!

  De EASI Cup is een internationaal voetbaltoernooi speciaal voor psychisch kwetsbare mensen en wordt ieder jaar in een ander land georganiseerd. Het gaat tijdens het toernooi om meer dan alleen samen voetballen en de bal in een van de twee doelen te krijgen. Het doel voor de deelnemers is daarnaast ook om nieuwe mensen te leren kennen, samen te sporten en zo even niet aan hun problemen of kwetsbaarheden te hoeven denken. 

  De burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius, opent het toernooi en benadrukt het belang van sport, juist voor psychisch kwetsbare mensen: “Sport zorgt ervoor dat je je goed voelt en nieuwe mensen leert kennen. Ik wil jullie van harte welkom heten in Amersfoort en ik hoop dat jullie je de komende dagen thuis voelen.”

  Dat lijkt goed te lukken. De deelnemers hebben het naar hun zin: “Het is voor ons dit jaar een thuiswedstrijd,” begint een van de spelers van team Life Goals Amersfoort, “maar de sfeer is altijd goed. Ook heb ik heel veel zin in de boottocht. Ik werk in de groendienst in de stad en vind het heel leuk om de stad eens vanaf het water te gaan zien.”

  Ook Hanza uit Tsjechië vermaakt zich uitstekend: “Het is hier fantastisch. We zijn gister aangekomen en vinden Nederland een heel mooi en ontspannen land. Ook Amersfoort is een hele mooie stad. Wel vind ik het spannend om in ons busje te rijden tussen alle fietsers hier. Maar tot nu toe heb ik gelukkig nog geen ongeluk veroorzaakt!”

  Hans van Dijk, de man die achter de schermen al jaren betrokken is bij de EASI Cup en ook vandaag de spelers bemoedigend toespreekt als spreekstalmeester, is blij met de positieve reacties. “Toen ik vier jaar geleden met pensioen ging als sociaalpsychiatrisch verpleegkundige, wilde ik geen afscheidsspeech of een groot cadeau, maar graag de EASI Cup naar Amersfoort halen. Dat is nu eindelijk gelukt. Mede dankzij Raymond Woesthoff van SRO, Evert Nawijn van CJVV en een aantal trouwe enthousiaste vrijwilligers zoals Hidde, Saskia en Lorenzo. De mensen hier hebben wat meer stimulans nodig om te komen dan bij een regulier voetbalteam, maar ik ben graag degene die ze stimuleert. Als ik dan ‘s avonds een berichtje krijg van iemand dat ze een fijne dag hebben gehad, daar doe ik het allemaal voor.”