• CJVV komt nog goed weg met gelijkspel tegen VVOP

 • Met nog 4 wedstrijden te gaan ging CJVV afgelopen zaterdag op bezoek bij VVOP in Voorthuizen, een ploeg die een positie inneemt vlak boven de reeds gedegradeerde ploegen Maarssen en Hilversum. Een overwinning zou voor VVOP dus zeer welkom zijn maar blessures en schorsingen noopten de ploeg om zich op eigen helft terug te trekken op eigen helft en te proberen via de omschakeling tot kansen te komen. CJVV had de nodige moeite om door het blok van de thuisploeg heen te spelen; het had veel de bal en een duidelijk veldoverwicht maar mocht aan het einde van een meeslepende wedstrijd nog blij zijn dat het met een punt terug naar Amersfoort vertrok. Dit omdat VVOP drie 100% kansen onbenut liet in de tweede helft. Door het verrassende verlies van De Bilt (thuis tegen Lunteren) stijgt CJVV echter nu zelfs een plekje op de ranglijst.

 • (Beide ploegen voorafgaand aan de sportieve wedstrijd)

  Onder goede omstandigheden en met behoorlijk wat publiek langs het veld start CJVV de wedstrijd zonder de geschorste Tieme Kers en Scotty Kneefel (vakantie). In de eerste 20 minuten is er voor CJVV geen centje pijn, het heeft de bal en kan eerst enkele speldenprikken uitdelen voordat het in de 12e minuut op voorsprong komt. Kevin Hop stuurt Nino Koudijs de diepte in, zijn strakke voorzet kan gemakkelijk worden binnengelopen door Pim Kers (0-1). Nog in de eerste 20 minuten krijgen de geel-zwarten via Bas Wobbes (zijnet) en Pim Kers (kopbal) kansen op de 0-2. Het gaat echter zo gemakkelijk voor CJVV dat er laksheid in de ploeg sluipt, plotseling staat het dan ook 1-1 als VVOP de eerste echte kans benut. Een voorzet van rechts wordt knap binnengekopt door Niek Bos en de ploegen staan na 21 minuten weer gelijk.

  Na de gelijkmaker gaat CJVV weer op jacht naar een voorsprong, Nino Koudijs stuit op de doelman en vrije trappen van Evan Holtewes en Hicham Harchaoui missen doel. Een nieuwe tegenvaller voor CJVV is de 2-1 van VVOP vlak voor de rust. Daan Witte neemt een bal ineens uit de lucht en vanaf een meter of 25 slaat de bal net onder de lat als een granaat achter CJVV-doelman Jerre Liebregts. Een prachtig doelpunt maar veel zullen de geel-zwarten hier niet van hebben genoten.

 • (Nino Koudijs probeert langs twee tegenstanders te komen)

  Na de thee gaat CJVV geduldig op zoek naar de gelijkmaker en ondanks het blok dat VVOP wederom optrekt krijgt het toch al gauw kansen op de 2-2. Een halve omhaal van Pim Kers gaat net over en Bas Wobbes krijgt een lange crosspass van Kevin Hop net niet onder controle in kansrijke positie. Hierna kan Nino Koudijs een kopbal niet op doel krijgen waarna de rebound van Kevin Hop een prooi is voor VVOP doelman Freek van de Steeg. De beste kansen zijn echter in de 65e minuut voor VVOP als tweemaal van dichtbij kan worden afgerond, Jerre Liebregts treedt echter adequaat op. Zes minuten later is het 2-2. Een goede CJVV aanval komt terecht bij CJVV linksback Evan Holtewes, staand op de achterlijn ziet hij door een woud van blauwe shirts zijn ploeggenoot Hicham Harchaoui vrij staan bij de tweede paal. Een geniaal wippertje over spelers en keeper kan moeiteloos worden binnengekopt door Harchaoui en alles is weer open.

  Hierna krijgen beide ploegen kansen op de 3 punten maar de beste kansen zijn duidelijk weggelegd voor de thuisploeg. Spits Niek Bos glipt in de 83e minuut tussen 5 CJVV verdedigers door en krijgt vrije doortocht richting het CJVV doel. Jerre Liebregts redt CJVV door de houding van de spits goed te lezen, hij ziet waar het schot gaat belanden en redt knap. Hierna krijgt de thuisploeg nog twee dikke, bijna niet te missen, mogelijkheden maar het vizier staat bij VVOP duidelijk niet meer op scherp na een slopende wedstrijd en dit zorgt ervoor dat ons vlaggenschip met een punt huiswaarts kan keren.

 • (Bas Wobbes zoekt een gaatje in de hechte VVOP defensie)

  Een verdiend gelijkspel na een attractieve en sportieve wedstrijd, CJVV het betere van het spel en VVOP de betere kansen. Volgende week komt FC De Bilt op bezoek in Amersfoort, een concurrent voor de 3e plek op de ranglijst. De uitwedstrijd werd vlak voor de winterstop destijds kansloos met 5-0 verloren tegen een ontketend De Bilt. Komende zaterdag zal blijken welke lessen er zijn geleerd in de eerste ontmoeting en of ons vlaggenschip De Bilt onder zich kan houden in klasse 2B.

 • Volgende wedstrijd:

  CJVV 1 – FC De Bilt 1 (Sportpark Vermeerkwartier; Zaterdag 11 mei, 14.30 uur)