• CJVV komt niet weg met kwartiertje voetballen en verliest in Utrecht

 • Er waren 75 minuten gespeeld en thuisploeg Nieuw-Utrecht was zojuist op een dubieuze manier op 2-0 gekomen (hier komen we zo dadelijk op terug). Eindelijk leek CJVV te ontwaken en gooide de ploeg de schroom van zich af en begon kansen te creëren. Tot dat moment had het lijdzaam toegekeken hoe Nieuw-Utrecht op alle fronten beter en scherper was. Niet gek ook, want de thuisploeg was onder de beruchte degradatiestreep terecht gekomen en had dus nog iets om voor te strijden.
  Bij CJVV lijkt de pijp leeg, bijna 3 seizoenen lang heeft het op de toppen van de kunnen moeten presteren en waren er weinig wedstrijden waarin het niet hoefde te winnen. Twee seizoen geleden werd het ongeslagen kampioen in de 3e klasse, met Jonathan tot de laatste wedstrijd in de nek hijgend. Vorig seizoen, met verscherpte degradatie, was de ploeg na de laatste wedstrijd pas volledig veilig. Dit seizoen levert het een prima prestatie met een top 5 klassering maar lijkt het vlammetje langzaam te doven.
 • CJVV begint de wedstrijd op het bijna uitgestorven sportpark wederom zonder Scotty Kneefel, Nino Koudijs is weer terug na een schorsing. Vanaf het begin van de wedstrijd zet Nieuw-Utrecht volop druk en krijgt de thuisploeg al snel kansen. De behendige aanvallers zijn moeilijk te bespelen en reeds na 14 minuten staat het 1-0. Tufan Őzbozkurt haalt van een meter of 20 meter met links uit en da bal slaat achter CJVV doelman Jerre Liebregts in de winkelhaak. Hierna heeft Nieuw-Utrecht veelvuldig de bal en CJVV kan de controle maar niet op de wedstrijd krijgen. Toch krijgt de ploeg in de eerste helft nog een paar kleine kansjes, zo verschijnt Nino Koudijs alleen voor de doelman maar zijn poging wordt uit de doelmond weggewerkt. Bas Wobbes zijn afstandsschot wordt van richting veranderd en vliegt over het doel van Nieuw-Utrecht.

 • Kort na de rust krijgt Nieuw-Utrecht al snel een aantal kansen op de tweede treffer maar met name Jerre Liebregts kan erger voor CJVV voorkomen. De geel-zwarten kunnen vooralsnog weinig brengen maar ook bij Nieuw-Utrecht lijken de krachten langzaam weg te vloeien. Tot de 75e minuut gebeuren dan ook geen noemenswaardige dingen totdat de wedstrijd ineens ontvlamt door een dubieuze beslissing van de piepjonge Utrechtse scheidsrechter. CJVV werkt de bal weg, de verdediging sluit aan bij het middenveld en Sercan Kurdal van de thuisploeg blijft hangen. Op de middenlijn schiet een speler van de thuisploeg de bal richting Kurdal die minimaal 15 meter buitenspel staat. Voor de vorm lobt hij de bal over Jerre Liebregts die geen enkele actie meer onderneemt. De bal hobbelt in het doel en tot verbazing van zowel thuis- als uitploeg wijst de scheidsrechter naar de middenstip “omdat de bal van een CJVV speler zou zijn gekomen”.

  Dit is voor CJVV het sein om een tandje bij te zetten en krijgt het een minuut later een makkelijke penalty, Bas Wobbes gaat achter de bal staan en maakt de 2-1. Binnen 5 minuten krijgt ons vlaggenschip vervolgens 4 grote kansen op de gelijkmaker. Eerst schiet Evan Holtewes in kansrijke positie rakelings over, Pim Kers kopt net naast en Nino Koudijs stuit op de keeper en schiet een keer voorlangs. Sleutelmoment is echter een overtreding binnen de 16-meter op Bas Wobbes, een duidelijkere strafschop dan degene die CJVV wel kreeg maar de scheidsrechter durft het niet aan om er nog een te geven. Als hij dit in de laatste minuut aan de andere kant wel doet (waar Sam Roskam de bal lijkt te spelen), staat er na 90 minuten een verdiende 3-1 nederlaag op het scorebord.

 •  

  CJVV had de thuisploeg meer pijn kunnen doen door eerder te gaan voetballen. In het laatste kwartier kreeg het 4 honderd procent kansen op de gelijkmaker maar de thuisploeg speelde met het mes tussen de tanden en verdiende daarom de punten.

  Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen tegen kampioen Veensche Boys. Voor CJVV is er nog een minimale kans op een toetje aan het einde van het seizoen maar dan zullen er vreemde dingen moeten gebeuren…..

 • Volgende (en tevens laatste) wedstrijd:

  CJVV 1 – Veensche Boys 1 (Sportpark Vermeerkwartier; Zaterdag 25 Mei, 14.30 uur)