• CJVV KOMT NET TEKORT TEGEN KOPLOPER VRC

 • Na 4 speeldagen in de tweede klasse B stond er vandaag een heuse topper op het programma. Nummer drie CJVV ontvangt op sportpark Vermeerkwartier de trotse koploper VRC uit Veenendaal. Bij winst kunnen de geel-zwarten de koppositie overnemen maar helaas, zover kwam het niet. Ondanks dat VRC over het geheel van de wedstrijd de betere ploeg was, had CJVV zeker de mogelijkheid om de Veenendalers pijn te doen. Na een voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd stappen de gasten echter met een 1-2 overwinning de bus in naar huis.

  Al in de eerste 10 minuten van de wedstrijd zijn er tal van kansen te noteren. Zo krijgt in de 3e minuut Bas Wobbes de bal goed mee van Scotty Kneefel en verschijnt schuin voor het doel alleen voor VRC keeper Jeroen Vrolijk. Wobbes schiet de bal echter in het zijnet. Hierna is het de beurt aan VRC, al hebben zij hier wel de hulp van CJVV voor nodig. Zo kopt Daan Noorman de bal te kort terug maar redt CJVV-goalie Jerre Liebregts knap op het schot van dichtbij en raakt VRC spits Viggo Koeleman de paal als Tieme Kers de bal niet goed verwerkt. Even later is er weer een kans aan de andere kant te noteren maar Gijs Wobbes raakt de bal half bij een doelpoging. Zo is het na 10 minuten nog 0-0 maar had het net zo goed 2-2 kunnen staan.

  Na een periode van relatieve stilte is het na een half uur spelen plotseling 0-1. Bij een corner van rechts wordt keeper Jerre Liebregts door tegenstanders omsingeld. Spits Viggo Koeleman raakt als enige de bal en als zijn ploeggenoten om zijn nek springen beseft hij dat hij de bal in het doel heeft gewerkt. Op dat moment een verdiende voorsprong, VRC heeft veel de bal en domineert de wedstrijd. Toch krijgt CJVV nog voor de rust de kans op de gelijkmaker, de razendsnelle Scotty Kneefel breekt door maar stuit op VRC goalie Vrolijk. Zo breekt de rust aan met een 0-1 voorsprong voor de gasten.

  Na de thee krijgt VRC al snel de kans om de score te verdubbelen. Een verkeerde breedtepass beland in de voeten van aanvoerder Robin Segers, hij kan op 15 meter van het doel de hoek uitzoeken maar raakt de bal volkomen verkeerd en schiet meters naast. Amper een minuut later is het weer bijna gelijk; een corner komt bij Scotty Kneefel, die via de rug van een tegenstander de bal op de lat kopt. Hierna keert de rust weer terug voordat het in de 66eminuut 0-2 staat, via een mooie dieptepass op de linksbuiten van VRC komt de bal perfect strak voor. Eerst wordt de bal nog bikkelhard op de paal geschoten maar wederom Viggo Koeleman staat op de goed plaats om de bal alsnog te promoveren tot een doelpunt. De wedstrijd lijkt gespeeld maar CJVV recht de rug en staat binnen 2 minuten weer op een marge van 1 doelpunt. Nino Koudijs kruipt voor zijn tegenstander en met
  buitenkantje rechts krult hij de bal mooi langs de verbouwereerde VRC keeper.

  De hoop is weer terug in de harten van de CJVV’ers maar toch duurt het tot de slotfase voordat er kansen op de gelijkmaker komen, ook omdat VRC de wedstrijd professioneel probeert dood te maken. Zo schiet Gijs Wobbes de bal in de laatste minuut vol op de paal en raakt Niels Dunsbergen een medespeler bij een poging van dichtbij. Tussendoor krijgt VRC trouwens ook nog een grote mogelijkheid op de 1-3 maar twee spelers kunnen het niet bolwerken tegen één tegenstander. Kort hiervoor heeft Tieme Kers de rode kaart gekregen nadat hij een doorgebroken speler heeft gevloerd, er vallen hierdoor grote ruimtes in de verdediging van CJVV. Als na 98 minuten scheidsrechter Bos voor het einde fluit grote vreugde bij de gasten uit Veenendaal om de over de streep getrokken overwinning.

  Een nipte nederlaag tegen een goede koploper met kansen op een punt, dat is de samenvatting van deze middag voor CJVV. Zeker geen schande om van deze tegenstander te verliezen en zeker niet de manier waarop. Volgende week gaat CJVV op bezoek bij een voor ons onbekende tegenstander, EDO in Utrecht. Zij staan 7e op de ranglijst terwijl CJVV op een prima 4e plek staat. Toch zal er een resultaat moeten worden geboekt in Utrecht, want de 10eplek (de plek waar niemand wil staan aan het einde van de rit) is tot op 3 punten genaderd.

  Volgende wedstrijd:

  EDO 1 - CJVV 1 (Sportpark Overvecht-Noord; Zaterdag 4 november, 14.30 uur)