• CJVV kan nummer 2 VRC maar één helft bijhouden

 • CJVV ging zaterdag op bezoek bij nummer van 2 van de competitie; VRC in Veenendaal. VRC is de grootse verenging van Veenendaal, ondanks de aanwezigheid van grootmachten als DOVO en GVVV. Het zal één van de redenen zijn dat de ploegen reeds om 14.00 uur aftrapten. VRC dus nummer 2 op de ranglijst en CJVV op een verdienstelijke 3e plaats met 4 punten achterstand op VRC. Bij winst blijft VRC dus 2e maar bij verlies zal dit verschil alleen verder oplopen.
  Coach Sijtze Wobbes heeft Egbert Munneke als extra controleur op het middenveld geposteerd, dit gaat ten koste van Pim Kers en Bas Wobbes schuift door naar de spits.
  In de eerste helft ontstaat een schaakspel, VRC heeft veel de bal en CJVV probeert het spel van de blauw-gelen te ontregelen door op het juiste moment druk te zetten. Beide ploegen creëren weinig in de eerste helft, alleen CJVV krijgt door middel van Bas Wobbes en Evan Holtewes twee schietkansen maar VRC doelman Jeroen Vrolijk hoeft niet in actie te komen. Waar CJVV nog wat mogelijkheden krijgt, blijft VRC verstoken van gevaar. Zij maken zich echter niet druk en weten dat er altijd wel kansen en goals gaan komen
 • (Aanvoerder Niels Dunsbergen heeft last na een harde botsing)

  Al snel na de rust is het dan ook 1-0. Een corner zeilt ver voorbij de tweede paal en waar eenieder bij CJVV lijkt te denken “die kan er toch niet in” zet Sven van Asselt zijn voet tegen de bal en via de onderkant van de lat slaat de bal tegen het net. Naïef verdedigen en tegen een tegenstander als VRC bijkans de nekslag. Toch komt CJVV 8 minuten later bijna op 1-1. Egbert Munneke zet de bal vanaf de achterlijn voor, waar Bas Wobbes van een meter of 7 overschiet. Dit was de kans voor CJVV om de wedstrijd nog spannend te maken.

  Hierna loopt VRC gestaag uit naar een veilige marge. CJVV hinkt op twee gedachten, inzakken of doordekken, en VRC maakt gretig gebruik van de geboden ruimte. Eerst rondt Viggo Koeleman een messcherpe counter af door de bal tegendraads in te schieten. Kort hierna deelt Tieme Kers een klein duwtje uit in de zestienmeter en gaat de bal op de stip. Met een katachtige redding pakt doelman Jerre Liebregts de bal maar de bal belandt precies voor de voeten van penaltynemer Robin Segers die wel raad weet met de rebound (3-0).

  De strijd is gestreden maar toch houdt CJVV het hoofd erbij en gaat op zoek naar een eretreffer. Kansen zijn er nog voor de ingevallen Pim Kers (lat) en onder-23 speler Bonnk Sengiyumva (redding keeper) maar de Veenendalers houden hun doel schoon.

 • (Coach Sijtze Wobbes ziet zijn ploeg op een 2-0 achterstand staan in Veenendaal)

  CJVV moet uitkijken dat het seizoen niet langzaam doodbloedt, de nummers 1 en 2 zijn uit zicht en de ruimte op een veilige plek is 11 punten. Toch is er dit seizoen nog genoeg om voor te strijden, het zou bijvoorbeeld mooi zijn om hoger te eindigen dan vorig jaar (6e plek) en weer eens op zoek te gaan naar een positief doelsaldo. Komende weken wachten tegenstanders waar dit seizoen al vaak de volle buit tegen is gegrepen dus volop kansen voor ons vlaggenschip.

  Volgende week komt EDO uit Utrecht op bezoek, een club met alleen maar seniorenteams en een bijzonder gezellige kantine. De uitwedstrijd werd destijds met 2-1 verloren tegen een goed spelende tegenstander. De week na zaterdag (het Paasweekend) is CJVV vrij dus het zou mooi zijn als we twee weken kunnen genieten van 3 punten.

  Volgende wedstrijd:

  CJVV 1 – EDO (U) 1 (Sportpark Vermeerkwartier; Zaterdag 23 maart, 14.30 uur)