• CJVV drukt Hilversum dieper in de zorgen en wint wederom met 6-4

 • CJVV heeft zaterdag op een goed gevuld Vermeerkwartier wederom 3 punten aan het puntensaldo toe kunnen voegen. FC Hilversum was nogmaals slachtoffer van de dadendrang van de geel-zwarten; net als in de uitwedstrijd prijkte er een monsterscore van 6-4 op het scorebord. Hiermee brengt CJVV hekkensluiter Hilversum dieper in de problemen en dreigt de sympathieke promovendus uit de mediastad het volgend jaar op een lager niveau te moeten proberen. Helaas bijna, want het is altijd een plezier om de bestuurskamer van FC Hilversum te mogen bezoeken. CJVV, in tegenstelling, blijft gewoon doen wat het het hele jaar al doet; veel scoren, ook veel doelpunten tegen krijgen maar vaak aan de goede kant van de score blijven. Zodoende heeft de ploeg al 31 punten bij elkaar gesprokkeld en staat het nog steeds in de top van de 2e klasse.

 • (Een goed gevulde tribune is getuige van een doelpuntrijke wedstrijd)

  Zoals vorige week al aangegeven start CJVV zonder Lucas Seignette (wereldreis), uitstekend vervangen door broertje Sam. Hij wordt na de wedstrijd dan ook terecht uitgeroepen tot “Man of the Match”. Pim Kers start weer in de punt van de aanval, waardoor Bas Wobbes een linie terugschuift.

  Vol goede moed begint CJVV aan de wedstrijd tegen de groen-witten, maar het moet al na een minuut een tegenvaller incasseren. De bal krijgt een rare stuit op het stroeve kunstgrasveld en belandt voor de voeten van Christopher Bito. De linkerspits, vorige week ook al 4 keer trefzeker, twijfelt geen moment hij maakt van een meter of 18 de 0-1. Voordat iedereen goed en wel op zijn plek zit staat de eerste treffer alweer op het scorebord. Lang kan Hilversum niet genieten van de voorsprong, na 12 minuten krijgt Nino Koudijs de bal aan de zijlijn. Hij dribbelt naar binnen en passeert een aantal man, zijn plotselinge schot met links slaat uiterst nauwkeuring in de linkerhoek en de stand is weer gelijk (1-1). Weer 2 minuten later wordt een lange bal verstuurd op Pim Kers, hij komt terug uit buitenspel positie en neemt geen deel aan het spel. De laatste man van Hilversum besluit de bal echter weg te koppen, precies in de voeten van Kevin Hop. Hij bediend Bas Wobbes die voor een bijna leeg doel geen problemen heeft om de 2-1 te maken. Als ook Hilversum een aantal minuten later scoort via een frommelgoal staan de ploegen na 23 minuten alweer op 2-2. Op het moment dat op alle andere velden de tussenstand nog op 0-0 staat, heeft het publiek op het Vermeerkwartier alweer 4 goals mogen aanschouwen. 

  Met nog ruim 20 minuten te spelen in de eerste helft krijgen beide ploegen meerdere mogelijkheden om de score te verhogen. Een goed schot van Nino Koudijs treft geen doel en Pim Kers raakt de bovenkant van de lat. Hilversum krijgt echter de beste kansen en CJVV doelman Jerre Liebregts moet een aantal keren handelend optreden om erger te voorkomen. Beide ploegen halen met 2-2 de rust, dit waar Hilversum misschien wel recht had op meer.

  Na de rust zet CJVV gelijk de druk er vol op en nadat de ploeg in de 49e minuut door middel van een prachtige uithaal van Scotty Kneefel op een 3-2 voorsprong is gekomen lijkt ons vlaggenschip door te drukken. Nino Koudijs komt enkele keren in kansrijke positie, een bal van Sam Seignette wordt van de lijn gehaald en een schot van Bas Wobbes door de keeper onschadelijk gemaakt. Toch staat het na 62 vanuit het niets 3-3, een lange voorzet komt terecht bij de tweede paal waar Ryan de Jong klaar staat om binnen te knikken.

 • (CJVV juicht na de 4-3 voorsprong)

  Waar het spel een uur lang op en neer golfde lijken de ploegen even op adem te willen komen en zich voor te bereiden op de slotfase. Tot de 78e minuut gebeurt er weinig noemenswaardig, totdat een klutsbal terechtkomt bij Pim Kers. Hij werkt de bal tussen 2 man door over de doellijn en CJVV staat weer voor. Hilversum lijkt moegestreden en laten toe dat de geelhemden binnen een paar minuten kunnen uitlopen naar 6-3. Eerst is Scotty Kneefel attent na een goede actie van Nino Koudijs, Bas Wobbes verzilverd hierna nog een penalty en de winst is binnen voor CJVV. Dat Christopher Bito nog de 6-4 maakt, is slechts voor de statistieken maar zorgt er tevens voor dat CJVV nog een negatief doelsaldo heeft. Een klein minpuntje in dit verder succesvolle seizoen.

 • (Bas Wobbes blijft koel vanaf 11 meter)

  Twee wedstrijden tegen FC Hilversum dit seizoen met in totaal 20 doelpunten, gelukkig voor eenieder die CJVV een warm hart toedraagt 12 voor CJVV en “slechts” 8 voor Hilversum. De rode lantaarndrager staat dan wel laatste in de tweede klasse, het heeft een aantal zeer goede aanvallers die makkelijk scoren.

  Volgende week wacht CJVV in Veenendaal de uitwedstrijd tegen de huidige nummer 2 VRC. De wedstrijd zal om 14.00 uur op sportpark Spitsbergen aanvangen. Het thuisduel werd destijds met 1-2 verloren en ging op dat moment om de koppositie in de afdeling. Ondanks de nederlaag had er die wedstrijd meer in gezeten dus we hopen nu wederom op een spannende wedstrijd.

  Volgende wedstrijd:

  VRC 1 – CJVV 1 (Zaterdag 16 Maart; 14.00 uur, Sportpark Spitsbergen in Veenendaal)