• CJVV BOEKT OP DE VALREEP VERDIENDE ZEGE BIJ VVA

 • Maar liefst 10 goede kansen had CJVV al gecreëerd op bezoek bij VVA in de landerijen tussen Veenendaal, Rhenen en Achterberg. En toch was de stand na 81 minuten zojuist op 1-1 gekomen door een doelpunt van VVA spits Maurice de Ruiter. Er waren tijden dat dit een sein was om de koppies te laten hangen. Die tijd is voorbij, zowel tegen Veensche Boys, Nieuw Utrecht als dus ook zaterdag tegen VVA werd de rug gerecht en ging er een schepje bovenop. En net als een week eerder resulteerde dit in een 2-1 overwinning en plek 2 in de tweede klasse.

 • CJVV mist Bas Wobbes na zijn 5e gele kaart van vorige week en als afgelopen week 5 spelers worden geveld door griep is tot een dag voor de wedstrijd onduidelijk welke spelers er precies op het wedstrijdformulier komen te staan. Gelukkig is iedereen bijtijds weer op de been, Hicham Harchaoui vervangt Bas Wobbes en doet dit met verve.

  Vooral in de 1e helft was CJVV veruit de bovenliggende partij op sportprak De Meent en werden de kansen aaneengeregen, zo had Hicham Harchaoui binnen 10 minuten twee keer de kans om de 0-1 te maken. Beide keren verdween de bal echter rakelings langs het doel van VVA. Hierna is het een tijdje rustig maar nadat VVA in de 27eminuut een eerste schot op doel lost gaat CJVV weer op zoek naar de voorsprong. Nadat Pim Kers tweemaal dicht bij een goal is, is het in de 33e minuut raak. Scotty Kneefel dreigt vast te lopen en draait terug, via het middenveld komt de bal bij Nino Koudijs die een voorzet loslaat. Evan Holtewes torent hoog boven zijn tegenstander uit maar ziet zijn kopbal op de lat verdwijnen, gelukkig is Pim Kers attent en laat de VVA doelman kansloos. Als kort hierna Evan Holtewes zijn man uitkapt en een goed schot loslaat laat de keeper zich niet nogmaals verrassen en bokst de bal tot een corner.

 • Na de rust gaat ons vlaggenschip op dezelfde voet verder en komen er al snel weer kansen. Zo zijn er goede schoten van Nino Koudijs, Pim Kers en Hicham Harchaoui maar alle keren staat de VVA doelman goed geposteerd. Na een uur spelen ebt het initiatief van CJVV een beetje weg, ook omdat VVA het gevoel zal hebben dat er nog iets te halen valt; ondanks de regen aan kansen staat het slechts 0-1 achter. De thuisploeg krijgt enkele schietkansen, maar eerst Nino Koudijs en later Sam Roskam duiken op het laatste moment voor een doelpoging. Tussendoor krijgt Pim Kers nog de kans op 0-2 maar zijn kopbal gaat centimeters naast.

 • Dan plots staan de ploegen in de 81e minuut gelijk. Een corner van rechts kan ongehinderd worden ingekopt door VVA spits Maurice de Ruiter, in de winterstop gekomen van Spakenburg. VVA lijkt zich hierna te verzoenen met een gelijkspel maar CJVV is hiermee geenszins tevreden. Al gauw peppen de spelers elkaar weer op en krijgt de ploeg weer kansen. Scotty Kneefel ziet een poging op de paal belanden en CJVV laat in de laatste 10 minuten van de wedstrijd VVA niet meer in het spel komen.

 • Tot de laatste minuut blijft het spannend totdat Scotty Kneefel met gevaar voor eigen ledematen doorloopt op een kort genomen uittrap van de keeper, de laatste man van VVA speelt iets te kort terug op zijn keeper waardoor Kneefel met een sliding de bal binnenglijdt voor de 1-2. Kort hierna fluit arbiter Luinge voor het einde van de wedstrijd en constateert CJVV dat het nu alleen op de tweede plek staat, dit in verband met het verlies van Nieuw-Utrecht en EDO. Hierdoor kan in de kleedkamer wederom het clublied uit volle borst worden gezongen door eenieder die bij CJVV hoort, iets dat dit seizoen al 9 keer is gebeurd en heeft geresulteerd in 27 punten. Dit met een doelsaldo van 32 voor (Alleen koploper Veensche Boys heeft meer goals gemaakt) en 32 tegen (alleen hekkensluiter Hilversum heeft meer tegengoals). Kortom, spektakel gegarandeerd bij wedstrijden van CJVV en zeker een bezoekje waard aan sportpark Vermeerkwartier!

 • Er zijn nog 12 wedstrijden te spelen in de 2e klasse B, waarvan 7 thuis en 5 uit. In verband met de voorjaarsvakantie heeft CJVV de komende 2 weken geen competitieverplichtingen en zal het op 24 februari FC Breukelen ontvangen, waarvan de uitwedstrijd met 1-2 werd gewonnen.

  Tussendoor speelt CJVV oefenwedstrijden tegen SV Eemnes (donderdag 8 februari; 20.15 uur) en Woudenberg (donderdag 15 februari; 20.15 uur).

  Volgende wedstrijd:

  CJVV 1 – FC Breukelen 1 (Sportpark Vermeerkwartier; Zaterdag 24 februari, 14.30 uur)