• CJVV boekt eerste gelijkspel na meeslepend potje tegen De Merino's

 • Na de oorwassing van vorige week in de thuiswedstrijd tegen Breukelen was het zaak voor CJVV om een goed resultaat neer te zetten in de uitwedstrijd tegen De Merino’s. Na een stroeve start ging er een schepje bovenop en werd voor de eerste keer dit seizoen een wedstrijd afgesloten met een puntendeling: na een enerverende strijd prijkt er uiteindelijk een 3-3 op het scorebord.


 • De Merino’s, een ambitieuze club in Veenendaal met een eigen business club, haalde vorig seizoen de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Hierin schakelden zij in de eerste ronde zelfs Veensche Boys uit maar daar bleef het bij. Dit jaar bivakkeert de ploeg al het hele seizoen onderin de ranglijst en had de punten dus hard nodig tegen de geel-zwarten. De Merino’s is echter een ploeg waar niet vaak tegen gewonnen werd in het verleden en dit bleek ook afgelopen zaterdag weer het geval.

  CJVV startte de wedstijd met de wetenschap dat vaste waarde Lucas Seignette (zie foto) helaas de rest van het seizoen afwezig is in verband met een wereldreis. Zijn jongere broer Sam liet afgelopen zaterdag echter alvast zien dat hij een prima vervanger kan zijn op het middenveld van CJVV, hij speelde een verdienstelijke wedstrijd. 

  In de beginfase heeft De Merino’s vaak de bal en zoekt geduldig naar openingen in de CJVV defensie. Als de Veenendalers in de 8e minuut een vrije trap krijgen op 20 meter van het CJVV doel is er gelijk alle hens aan dek en als even later scheidsrechter Stuurman een handsbal constateert, fronst menigeen zijn wenkbrauwen. De bal gaat op de stip;  Bas Wobbes krijgt de bal op zijn bovenarm en dat blijkt voor De Merino’s het sein om het kadootje uit te pakken. Aron de Koning schiet de toegekende strafschop feilloos binnen voor de 1-0. CJVV heeft in de eerste 20 minuten van de wedstrijd moeite met de vele positiewisselingen van de thuisploeg maar onder aanvoering van aanvoerder Niels Dunsbergen knokt het zich terug in de wedstrijd. Tot veel kansen leidt dit nog niet maar ook De Merino’s krijgt weinig mogelijkheden op een verdubbeling van de score. 5 Minuten voor rust maakt CJVV echter toch de 1-1, een vlot lopende aanval via Kevin Hop en Nino Koudijs komt bij de tweede paal terecht waar Scotty Kneefel klaar staat om de trekker over te halen.

  Waar de wedstrijd in het eerste bedrijf nog vrij aftastend was, gaat het na de thee pas echt los en maken de geel-zwarten binnen 7 minuten twee goals. Eerst zet Bas Wobbes met een mooie steekpass Nino Koudijs alleen voor de keeper, die doelman Guido Prins uit een lastige hoek weet te verschalken. Weer een aantal minuten later neemt Kevin Hop een vrije trap snel omdat hij medespeler Scotty Kneefel de diepte in ziet duiken, de prachtige lange trap van Hop wordt door Kneefel op waarde geschat en door middel van een boogballetje slaat de bal tegen het net. CJVV heeft nu 3 keer op doel geschoten en dit heeft geresulteerd in 3 prachtige goals; het staat 1-3 en de ploeg lijkt op rozen te zitten.

   

   

 • Wie dit echter denkt, komt bedrogen uit. Ook De Merino’s blijkt over een gezonde portie veerkracht te beschikken en ook zij maken in een kort tijdsbestek twee goals. Eerst kan Joey van de Steeg van kortbij binnenknikken na een voorzet van links en als twee minuten later Roy Terschegget de bal van een meter of 20 afstand binnen krult staan de ploegen op 3-3. Met nog 24 minuten te spelen kan het nu alle kanten op.

  Hierna krijgen beide ploegen kansen op meer. CJVV-goalie Jerre Liebregts moet een aantal keren handelend optreden net als zijn compagnon aan de andere kant. De grootste mogelijkheid is echter voor Bas Wobbes die na een goede actie naar de grond getrokken wordt en een terechte penalty verdiend. Hij gaat zelf achter de bal staan maar schiet de bal naast de paal tegen de reclameborden. Na 28 verzilverde strafschoppen (zowel bij Hoogland als bij CJVV) mist Wobbes uiteindelijk een keer. Beide ploegen gaan nog vol voor de drie punten en gelukkig voor CJVV is assistent Dick van Veelen bij de les als De Merino’s in blessuretijd de 4-3 lijkt te maken. Dit gebeurt echter in buitenspelpositie zodat de geel-zwarten alsnog een punt meenemen naar Amersfoort.

 • CJVV is vandaag de morele winnaar, De Merino’s heeft de punten hard nodig in de strijd om de onderste 5 plaatsen die aan het einde van de rit degradatie of promotie-, degradatiewedstrijden tot gevolg hebben en zij schieten met een punt weinig op. De geel-zwarten hopen zich uiteraard op de 3e plek in de twee klasse te vestigen, primair staat handhaving op de eerste plaats maar een toetje aan het eind van het seizoen is altijd mooi meegenomen.

  Komende zaterdag komt hekkensluiter FC Hilversum op bezoek in Amersfoort, een ploeg die zal willen strijden om de laatste strohalm te pakken. Voor ons vlaggenschip zal het zaak zijn om de 3 punten in eigen huis te houden. De uitwedstrijd mondde destijds uit in een korfbaluitslag, hierin werd het 4-6 voor CJVV. Het belooft een heerlijk zonnige lentedag te worden met hopelijk een mooie wedstrijd in het verschiet op sportpark Vermeerkwartier.

  Volgende wedstrijd:

  CJVV 1 – FC Hilversum 1 (Zaterdag 9 Maart, 14.30 uur, Sportpark Vermeerkwartier)