CJVV Historie - CJVV

Sponsors

CJVV Historie

CJVV, een club zonder verleden is een club zonder heden.

Onder dit motto toog CJVV chroniqueur Wim de Leu aan het werk om de geschiedenis van onze club nauwgezet op een rij te zetten. Hierbij maakte hij gebruik van jaarverslagen, clubbladen, weekblaadjes, jubileumkrant enz. Uiteraard is er meer vastgelegd over het recente verleden dan over het verre verleden. Het is een verslag van gebeurtenissen en gebeurtenisjes geworden. Een verslag met veel namen. Namen van mensen die samen deze prachtige club maakten en maken. Dank aan Wim de Leu voor het registreren van onze clubgeschiedenis. De kroniek van het verenigingsleven.


Het hele verhaal met vele foto’s en afbeeldingen is nu in te zien en evt. te downloaden;

<<<<<<<(CJVV historie, het complete verhaal)>>>>>>>


Onderstaand een korte versie van het verhaal over de CJVV geschiedenis.In het begin speelt het enige elftal dat C.V.V. rijk is, alleen maar vriendschappelijke wedstrijden. En uiteraard gebeurt dat niet op zondag. Ook dat is niet veranderd. Pas in 1923 sluit C.V.V. zich aan bij Utrechtse Provinciale Voetbalbond. Omdat er al een andere vereniging is die ook zo heet, komt er een nieuwe naam: CJVV , Christelijke Jongelieden Voetbalvereniging. Al in 1925 is er het eerste kampioenschap.

 


In 1942 komt als gevolg van de oorlog de competitie stil te liggen. In 1945 wordt de vereniging weer op poten gezet. Met precies elf spelers neemt CJVV deel aan de competitie. Het is het begin van een continue groei. Eind jaren veertig komt er een jeugdafdeling. In 1953 wordt CJVV districtskampioen en promoveert het naar de KNVB. Het begin van een sportieve opmars die in 1960 leidt tot promotie naar de 2e klasse. Op dat moment de hoogste klasse in het zaterdagvoetbal. Legendarische wedstrijden worden op Nimmerdor gespeeld tegen IJsselmeervogels, Spakenburg, Urk. Met regelmatig 1.000 toeschouwers langs de lijn. In het Nederlands zaterdag elftel spelen 2 CJVV spelers; Gerard van Soeren en Theo van den Herberg. In 1961 wordt een eigen clubgebouw aan de Daltonstraat in gebruik genomen. In 1969 volgt verhuizing naar een nieuw gebouw op Nimmerdor.

 

CJVV blijft groeien. Bij het 60-jarig jubileum in 1980 zijn er ca. 325 leden; bij het 75-jarig jubileum in 1995 zijn het er al bijna 600. Niet alleen mannen en jongens. Ook het vrouwenvoetbal (vanaf 1989) en het gehandicaptenvoetbal (vanaf 1987) krijgen een plek binnen de CJVV-gelederen. Het vertrouwde sportpark en clubgebouw op Nimmerdor worden te klein. Jaren van overleg met de gemeente leiden niet tot het gewenste resultaat: uitbreiding van sportpark Nimmerdor. Verhuizing is noodzakelijk. In 2000 wordt het vernieuwde sportpark Vermeerkwartier en het nieuwe clubgebouw in gebruik genomen. Hier groeit de club met meer dan 1.000 leden uit tot één van de grootste voetbalverenigingen van Amersfoort.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!