Informatie - CJVV

Sponsors

Informatie

De CJVV Voetbalopleiding, ontwikkeling op niveau

 

Wie droomt daar nou niet van. Zo goed te kunnen voetballen als Messi of Ronaldo! In je droom ren je het hele veld over, bal aan je voet, je haalt uit, GOALLLLLLLL! In extase laat je de toejuichingen van het volgepakte stadion over je heen komen. En dan schrik je wakker. Jammer het was maar een droom, je bent geen Messi of Ronaldo.

Bij CJVV realiseren we ons dat unieke talenten slechts zeer zeldzaam zijn. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen talenten zijn. Elk kind beschikt over eigen unieke kwaliteiten. En wij als voetbalclub stellen ons als doel die talenten van elk kind te ontwikkelen. Elk op zijn of haar eigen niveau.

 

Om dit te kunnen realiseren is het noodzakelijk dat de kinderen ook op eigen niveau kunnen trainen en wedstrijden spelen. Daarom werkt CJVV met scouts en trainers die adviseren op welk niveau een spelertje het best tot zijn of haar recht komt. Op deze manier worden sommige spelers uitgenodigd voor de selectieteams van zijn eigen leeftijdsgroep. Meestal zijn dat de teams 1 en 2 per categorie.

Bij CJVV noemen we deze selectieteams de CJVV Voetbalopleiding. Daarmee is de voetbalopleiding niet zomaar een naam voor de verzamelde selectieteams. Het betekent dat van de F tot de A wordt gewerkt met een consistente visie op voetbalontwikkeling, die in elke leeftijdsgroep herkenbaar zal zijn. Daarnaast wordt er in de CJVV Voetbalaopleiding gewerkt met gediplomeerde trainers. Spelers krijgen de kans 3 keer per week te trainen.

Denken we hiermee de nieuwe Messi of Ronaldo op te leiden? Nee, natuurlijk niet! Maar wel zien we de resultaten van een gedegen en consistente voetbalopleiding. Elk jaar stromen gemiddeld zo’n 2 spelers uit de jeugd door naar de A selectie voor CJVV 1, hét vlaggenschip van onze club. Ook komt het regelmatig voor dat BVO’s zoals Vitesse en FC Utrecht spelers uit onze voetbalopleiding oppikken voor een opleiding voor het betaalde voetbal.

En dromen over geweldige acties in een vol stadion, gewoon doen! Want bij CJVV krijg je de kans je voetbaltalenten op je eigen niveau te ontwikkelen. De club stelt daar in de vorm van voetbalvisie, trainers en faciliteiten veel voor beschikbaar. En wie weet, behoor jij tot die unieke talenten die ooit in CJVV 1 zullen spelen. Daar kun je ook over dromen.Beleidsplan CJVV Voetbalopleiding

Wat houdt ons bezig

CJVV ontwikkelt continu in al z’n geledingen, om te kunnen voldoen aan de doelstelling, ‘richting geven aan de ontwikkeling van spelers, vrijwilligers en medewerkers’. Het product is: ‘aanbod van voetbal’. Alle activiteiten zijn erop gericht om het voortbestaan van CJVV te borgen met als focus, het kunnen blijven uitoefenen van ‘voetballen’ op zowel prestatief als recreatief niveau.


Hoe kijken we tegen de CJVV Voetbalopleiding aan.

De CJVV Voetbalopleiding is er voor de spelers. Hiermee is gezegd dat de CJVV Voetbalopleiding richtinggevend is aan de ontwikkeling van spelers die zijn opgenomen in de CJVV Voetbalopleiding. Het doel is om spelers voetbalbagage mee te geven waardoor ze beter instaat zijn om op ‘hoog’ niveau voetbal te kunnen spelen.

Slagen in het voetbal is afhankelijk van een aantal factoren.

  1. De spelers moeten fit genoeg zijn om hun taken naar behoren uit te voeren.
  2. De spelers moeten vaardig genoeg zijn om hun taken naar behoren uit te voeren.
  3. De spelers moeten het spel begrijpen om hun taken naar behoren uit te voeren.
  4. De spelers moeten over voldoende lef beschikken om hun taken naar behoren uit te voeren.

 Wanneer zijn we als CJVV Voetbalopleiding tevreden.

CJVV wil een veilige, gezellige en waardevolle vereniging zijn. We willen iets toevoegen aan het welzijn van onze leden. Daarom ondersteunen we zowel de prestatie tak, als de recreatieve tak binnen de vereniging.


De prestatie tak (jeugd) is ondergebracht in de CJVV Voetbalopleiding. Binnen de CJVV Voetbalopleiding streven we er naar om met goed gekwalificeerde trainer/coaches, onze doelstellingen te halen.

Het hoofddoel is: spelers klaar stomen voor het 1e elftal van CJVV. Uiteraard is het pad naar deze doelstelling voor iedereen anders. Zo doe je er als F pupil ca. 12 jaar over om eventueel de A selectie te halen. We hebben 126 spelers in de CJVV Voetbalopleiding, daarvan proberen we jaarlijks 2 spelers af leveren aan de A selectie.


Het ideaal beeld van de CJVV Voetbalopleiding is dat, indien de stap te groot is om direct in te stromen bij de A selectie, spelers vanuit de A junioren bij de B selectie instromen. 
Deze B selectie spelers zijn doorgaans tussen de 18 en 24 jaar. Ze hebben binding hebben met de club of krijgen die. En ze kunnen en willen de stap naar de hoofdmacht maken. Als dat goed en gestructureerd verloopt, dan zijn we pas echt tevreden.


Technisch kader CJVV Voetbalopleiding

Alle trainer/coaches van de CJVV Voetbalopleiding bekwamen zich continu, om de spelers optimaal te kunnen ondersteunen in hun ontwikkelingsproces. Het werken als team en het toelaten van collega’s op je werkterrein is daarbij van groot belang. Openstaan voor andermans ideeën maakt de organisatie sterker. Een positief kritische houding is dan ook meer dan gewenst.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!