Algemene informatie - CJVV

Sponsors

Algemene informatie

Dames en meisjes

 

Organisatie

Aan dames en meisjes biedt CJVV ruim de gelegenheid tot voetballen. Tot 12 jaar wordt er in een jeugdteam gespeeld. Daarna volgt de overgang naar een meisjesteam.

De meisjes afdeling valt onder de jeugdafdeling. De coördinator meisjes is lid van de jeugdcommissie. Voor meer informatie klik hier. De damesafdeling binnen CJVV valt onder Voetbalzaken. Voor de coördinator damesvoetbal klik hier.

Dames 1 valt onder de A-categorie; Dames 2 en Meisjes MO17, MO15 en MO13 vallen onder de B-categorie. Voor de A-categorie gelden alle KNVB reglementen volledig. Voor de B-categorie worden de volgende regels soepeler gehanteerd:

  • per wedstrijd mogen maximaal vijf spelers doorlopend worden gewisseld;
  • elftallen kunnen via wedstrijdsecretaris  in de periode 1 oktober tot 1 april twee ‘baaldagen’ opnemen;
  • daarnaast is het toegestaan via wedstrijdsecretaris  en in overleg met de tegenstander een vastgestelde wedstrijd naar een andere datum te verplaatsen;
  • indien twee of meer elftallen gelijk eindigen, is het doelsaldo bepalend voor kampioenschap of degradatie; alleen bij gelijk doelsaldo volgt een beslissingswedstrijd;
  • spelers uit de A- of B-categorie kunnen zich gedurende het seizoen laten overschrijven naar een andere vereniging, mits ze daar in een elftal van de B-categorie gaan spelen.


Ook bij afgelastingen maakt de KNVB ook onderscheid in A- en B-categorie. Dat kan betekenen dat bijvoorbeeld alle wedstrijden in de B-categorie zijn afgelast, terwijl die in de A-categorie doorgaan.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!