Indeling op geboortejaar - CJVV

Sponsors

Indeling op geboortejaar

Indeling op leeftijd, voetbalsterkte in jeugdteams en meidenteams

 

Als je in een wedstrijdteam wordt ingedeeld bij de jeugd dan doet CJVV dat standaard op geboortedatum, volgens de regels die de KNVB daarvoor stelt. CJVV wijkt daar zo weinig mogelijk van af.

Er zijn gemixte teams en meisjesteam. Gemixte teams kunnen bestaan uit zowel jongens als meisjes. Meisjesteams bestaan uit meisjes.

Hoe zit dat met het geboorte jaar?

Voor de indeling is het geboortejaar belangrijk. De feitelijke leeftijd gedurende het seizoen doet er voor de indeling niet toe.

 

Bijvoorbeeld

JO11 staat voor Jeugd Onder 11.

De JO11-2 is een team van jeugdspelers die niet ouder zijn dan 10 en ook tijdens het eerste kalanderjaar van het seizoen niet ouder worden dan 10. Stel het is september 2019. Een jongen wordt ingedeeld in een team en is geboren op 4 juni 2009, dan zal deze speler voor het seizoen 2019-2020 worden ingedeeld in de JO11. In het begin van het seizoen is de speler nog 9 jaar oud, wordt 10 in november 2019 en valt daarom in de JO11.

 

In alle teams van de JO6 t/m de JO19 kunnen in ook meiden en genderneutralen meedoen.

 

Nog een voorbeeld

MO15 staat voor Meiden Onder 15.

Stel het is september 2019 en we delen in voor het seizoen 2019/2020. De MO15-1 is een meisjesteam met meisjes die in het kalender 2019 jaar niet ouder worden dan 14. In een meisjes team mogen geen jongens meedoen. Gender neutralen zouden na overleg wel kunnen meedoen in een meisjes team.

Een meisje geboren op 2 januari 2005 is en blijft 14 jaar gedurende het kalenderjaar 2019. Daarom wordt ze voor het gehele seizoen 2019/2020 ingedeeld bij de MO15. Het feit dat dat meisje na de winterstop feitelijk 15 jaar oud is doet er niet toe.

 

Dispensatieregels

Er zijn regels van de KNVB voor de mate waarin je mag afwijken van deze regel. De indelers van CJVV kennen deze regels en maken er soms gebruik van. Dat doen we liever niet.

 

De macht van de aantallen

Het komt voor dat bijvoorbeeld een JO16-2 niet gemaakt kan worden vanwege een tekort aan spelers. Deze spelers zullen dan worden ingedeeld bij de JO17.Bij de meiden zijn de aantallen nog zodanig dat we wel de MO11, MO13 en MO15 hebben, maar geen MO10, MO12, MO14, …. Gezien de enorme groei van ons meidenvoetbal zou dat in de toekomst kunnen veranderen. Het heeft natuurlijk alleen maar zin als onze tegenstanders ook een dergelijke indeling hebben.

 

Welke teams zijn er vandaag?

Dat kan je zien via voetbal.nl (zoek op CJVV) en ook op onze website: www.cjvv.nl

 

Ingewikkeld?

Het lijkt ingewikkeld, maar voor degenen die de indeling maken is dit allemaal heel gewoon. Het komt goed. En als je vragen hebt dan leggen we het je voor jouw specifieke geval uit.

Afwijken van deze regels doen we niet graag.

 

Ennuh…. Nee

De oude F, E, D, C, B en A-aanduidingen gebruiken we niet meer.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!