Algemeen - CJVV

Sponsors

Algemeen

Op maandag 1 mei 2017 werd het Life Goals project van CJVV op feestelijke wijze geopend. Vanaf dat moment tot heden wordt er door CJVV en haar partners wekelijks sporten en bewegen zoals wandelen, voetbal, jeu de boules en tafeltennis aangeboden. Dit project wordt ondersteund door de Life Goals partners GGZ Centraal, Kwintes en Leger des Heils.

Voor wie?
Life Goals is voor jonge mensen die moeite hebben om te leren goed voor zichzelf te zorgen en voor mensen die al hun hele volwassen leven moeite hebben om een normaal leven ingericht te krijgen. Mensen die op straat leven of daar vandaan komen. Mensen met psychische problemen en een langdurig zorg-verleden. Het gaat over de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. CJVV en haar partners zijn van mening dat deze mensen het ook verdienen om hun ontspanning en plezier te vinden in sport en waar mogelijk via sport een stapje vooruit te komen in het leven.

Samenwerking
Om in contact te komen met de doelgroep is CJVV het partnerschap aangegaan met zorgorganisaties Kwintes, GGZCentraal en het Leger des Heils. SRO speelt ook een belangrijke rol in de samenwerking.

De deelnemers worden in de activiteiten begeleid door maatschappelijk sportcoaches die zijn opgeleid door Stichting Life Goals Nederland. Zorgprofessionals en sportprofessionals werken in het project nauw samen, zodat de zorg en de sportieve kwaliteit van de activiteiten geborgd is.

Aanpak
De uitvoer van de activiteiten is gestoeld op een doorontwikkelde interventie van Stichting Life Goals. Dit houdt in dat de deelnemers door middel van sporten gestimuleerd worden om stapjes vooruit te maken. Niet alleen op het gebied van sporten/bewegen, maar ook sociaal gezien. Dit gebeurt d.m.v. life goals sessies en een monitoringssysteem waarmee de ontwikkeling van de deelnemers bijgehouden kan worden door de maatschappelijke sportcoaches.

Lifegoals.png
  


 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!