CJVV Cultuurkaart - CJVV

Sponsors

CJVV Cultuurkaart

Benieuwd naar hoe die kaart er uit ziet? Klik hier en de CJVV Cultuurkaart verschijnt in pdf formaat, dus desgewenst kun je het downloaden en/of printen.

Wat vinden wij in onze club belangrijk?


Bij de oprichting van CJVV in 1920 was het duidelijk. CJVV was een vereniging voor sportieve christelijke jonge lieden. Veel waren het er niet, amper een elftal.


Nu, bijna 100 jaar later bestaat CJVV nog steeds. Maar er is wel veel veranderd. We zijn gegroeid van 11 naar 1.100 leden. Van “ons kent ons” naar “Wie is dat?”. Een christelijke achtergrond is al lang geen vanzelfsprekendheid meer. Voetballers van allerlei achtergrond en overtuiging zijn welkom. Mannen, jongens, vrouwen, meisjes, met of zonder beperking, van 4 jaar en van 40 jaar. De leden vormen een afspiegeling van de maatschappij. We voetballen nog steeds alleen op zaterdag. Sommigen uit principe, anderen omdat ze op zondag wat anders willen doen.


De identiteit en de cultuur zijn bij CJVV veranderd. Maar hoe zou je die identiteit en cultuur nu kunnen omschrijven? Voelt iedereen zich thuis bij CJVV? Kunnen we bij CJVV een identiteit en cultuur hebben waarbij iedereen zich thuis voelt? En wat is daar voor nodig? Kortom, wie en hoe zijn wij als CJVV?


In maart/april 2015 werd er, gefaciliteerd door de Argumentenfabriek in Amsterdam, een aantal denksessies van en door CJVV leden georganiseerd. De deelnemers aan deze sessies vormden een dwarsdoorsnee van de vereniging. Onder leiding van Daniël Coenen werd er nagedacht over wat anno nu de CJVV waarden zijn. Wat hoort nu eigenlijk bij onze club. En welk gedrag hoort eigenlijk bij de waarden die wij samen belangrijk vinden. Ruim 40 personen, spelers, ouders, trainers, commissieleden, allemaal mensen die bij CJVV horen, hebben tijdens de denksessies hun mening laten horen. De uitkomsten werden door de Argumentenfabriek geanalyseerd, met als eindresultaat de CJVV Cultuurkaart.


Dit zijn wij dus. Niet zoals het bestuur, de trainers, de technische commissie of wie dan ook dat willen, maar zoals we zelf als leden vinden wat onze waarden zijn en welke houdingen daarbij passen. Nu is het de bedoeling dat we met deze cultuurkaart aan de slag gaan. We laten zien dat wij CJVV zijn door ons in het CJVV gedrag te laten inspireren door de CJVV Cultuurkaart.


Benieuwd naar hoe die kaart er uit ziet? Klik hier en de CJVV Cultuurkaart verschijnt in pdf formaat, dus desgewenst kun je het downloaden en/of printen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!