CJVV VR1 pakt weer een punt! - CJVV

Sponsors

CJVV VR1 pakt weer een punt!

Zuidvogels HSV De VR1

1 - 1

CJVV VR1

Competitie

3e klasse B

Datum

16 maart 2022 20:15

Scheidsrechter

J. Westland

Accommodatie

Sportpark Wolfskamer
Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Na de overwinning van afgelopen zaterdag mocht VR1 vandaag aantreden voor een avondwedstrijd tegen de nummer 7, Zuidvogels VR1. Dit was helaas zonder Jelle, die zijn vakantie al had geboekt toen deze week nog wedstrijd-loos was. Gelukkig was daar JP om deze tijdelijke vacature in te vullen: als onze dinsdag-trainer de ideale interim-coach, natuurlijk. Ook Lieke (liesblessure) en Elise (herstellende van de trap op haar enkel van zaterdag) konden niet meedoen, in plaats daarvan sloten Esmay en Renee van VR2 aan.

 

In het begin van de wedstrijd was het even aftasten, initieel leek het even alleen tegenhouden -wat dan wel weer ogenschijnlijk probleemloos ging, de verdienste van centraal duo Kris en Nathalie. Via de lange bal van Kris maar ook via een-tweetjes tussen op rechts Ilse en Lola en op links Laura en Conny kon er opgebouwd worden, maar doordat er vaak op ‘safe’ werd gespeeld, werd er te weinig gekozen voor diepte, zowel in het aanbieden als in de pass. Hierdoor konden bijvoorbeeld Ruth en Jasmin minder vaak charges naar voren maken als dat zij zouden willen. Het drukzetten ging voor het grootste deel wel goed zoals afgesproken en deze combinatie maakte dat het spelbeeld wat golfde van 16 tot 16: CJVV veroverde steeds goed de bal maar liet dan na om aan te vallen.

 

In de rust (stand: 0-0) werd vooral hierop gewezen door JP, waardoor de meiden een duidelijke opdracht meekregen: vaker diepte zoeken. CJVV leek ongewijzigd te beginnen aan de tweede helft, maar toen JP vroeg naar pijntjes of andere ongemakken, volgden er toch twee wissels. Nathalie verliet het veld voor Scarlet, die haar plek centraal achterin overnam en Renee verving Jasmin in de spits.

 

CJVV ging rustig aan proberen die diepte te zoeken en op deze manier werden bijvoorbeeld Ruth en Lola vaker weggestuurd, al kwam het nog niet helemaal van de grond. Ruth, die een dijk van een wedstrijd speelde, lijkt de overstap van rechtsback naar linksbuiten vloeiend te maken en kan haar felheid daar inzetten om de bal af te pakken en de aanval in te zetten. Oké, die mooie dieptepassjes waren er maar nog niet genoeg. Daar stond tegenover dat Anke, Conny en Heleen (later Lola) er goed in slaagden om het middenveld vast te zetten zodat hier weinig gevaar uit voortkwam. Toch kwam Zuidvogels op 1-0 voorsprong, door een dieptebal vanuit de verdediging op hun razendsnelle rechtsbuiten, die de bal strak voor kon geven en de voor-haar-man-gekomen spits de bal in het goal kon lopen.

 

Waar CJVV soms wat van slag kan zijn door een 1-0 achterstand en hierdoor de draad kwijt raakt, was dit vandaag minder het geval. De vermoeidheid leek wat toe te slaan (toch weer die conditie), maar daar werd het strijden alleen maar heldhaftiger door. Inmiddels kon ook Kris niet verder, dus Esmay kwam in de ploeg. Zij op rechtsbuiten, Lola naar het middenveld en Heleen centraal achterin. Een heel nieuw centraal duo dus, voor wie hulde, want ze deden het top. Zowel Heleen als Scarlet wonnen ongeveer al hun duels, waarbij al Scarlets vervolgpasses goed aankwamen en Heleen steeds vaker de lange bal kon geven. Hier bleek ook Esmay prima thuis op de rechtsbuiten: elke keer als die bal ook maar een beetje in de buurt was, was ie van haar en een paar mooie lage voorzetten volgden. Ondertussen was er nog een aanval van Zuidvogels die zij over onze achterlijn lieten verdwijnen. Lola riep nog: “CJVV gooit”, maar gelukkig had de scheidsrechter van dienst zijn zaakjes goed op orde en kreeg CJVV een keeperbal. Wel gelachen. Mooi linkje naar Senna overigens, want ook zij speelde vandaag een dijk van een wedstrijd. Meerdere keren heldhaftig uitgekomen en steeds had ze ‘m. Ik heb mijn tegenstander op gegeven moment horen verzuchten: ‘Shit, wat is die keeper goed’.

 

12 minuten na de tegengoal kwam CJVV met het antwoord. Conny gooide in, ver op de helft van de tegenstander, en zag Lola helemaal vrij staan. Lola legde op haar beurt breed op de opgekomen Heleen, die vanaf een meter of 20 met een prachtig zondagsschot de bal achter de keeper liet verdwijnen. 1–1! Ironisch ook wel weer, dat Heleen naar het middenveld is gezet omdat we haar schot vaker willen zien, maar ze scoort -met dit prachtige schot- terwijl ze in de verdediging stond. 

CJVV leek tevreden met dit resultaat en probeerde de wedstrijd uit te voetballen, wat prima ging. Brenda kwam er nog in voor Ruth en kon nog een paar keer zowel haar snelheid als haar overzicht showen (mooie passjes op Renee en Esmay), maar het bleef op 1-1 en dat was een terechte uitslag en een goede en best knappe teamprestatie.

 

JP, bedankt voor het coachen vandaag en Ruben voor het vlaggen!

Aanstaande zaterdag is VR1 vrij en die week daarop wordt Achterveld thuis ontvangen.

 

Opstelling:

Senna

Ilse, Kris (Heleen), Nathalie (Scarlet), Laura 

Heleen (Lola), Anke, Conny

Lola (Esmay), Jasmin (Renee), Ruth (Brenda)

 

Spelverloop:

‘46- uit: Nathalie, in: Scarlet

‘46- uit: Jasmin, in: Renee

‘61- doelpunt Zuidvogels 1-0

‘65- uit: Kris, in: Esmay

‘74- doelpunt CJVV 1-1 (Heleen)

‘77- uit: Ruth, in: Brenda

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!