Sponsors

CJVV 3 BEKERT VERDER NA LANGE PENALTYSERIE

Cobu Boys 5

2 - 2

CJVV 3

Competitie

Mannen beker reserve zaterdag 1e ronde Groep 1 23

Datum

23 oktober 2021 15:00

Scheidsrechter

T. Yildiz

Accommodatie

Sportpark Zielhorst
Sportpark Zielhorst 10
3822ZT
AMERSFOORT
tel. 033-4551908

AMERSFOORT - Op zaterdag 23 oktober stond voor CJVV 3 de eerste ronde van de beker op het programma. Nadat er in de poule uit drie wedstrijden 7 punten werden gehaald, moest Cobu Boys 5 vandaag verslagen worden om in het toernooi te blijven.

Met een nagenoeg fitte selectie (d.w.z. 15 van de 24 spelers aanwezig, de rest had een
goed excuus verzonnen) trad de formatie van manager Michiel Griffioen aan op het
schuurpapier van Sportpark Zielhorst. In de voorbereiding werd al met 3-1 gewonnen van het tweede elftal van Cobu Boys, dus met het vertrouwen bij CJVV zat het wel goed.

Daar was in de eerste helft bijzonder weinig van te merken. In een slordige eerste helft
werden er door beide partijen maar weinig kansen gecreëerd en de enkele keer dat er een schot werd gelost op het geelzwarte doel bracht keeper Eckhard redding. Een tussenstand van 0-0 bij rust was dan ook een goede afspiegeling van de wedstrijd tot dan toe.

CJVV begint goed aan de tweede helft
In de tweede helft werd het beeld anders. CJVV kwam steeds meer aan voetballen toe en
dook vaker op bij het vijandelijke doel. Dit resulteerde na een uur spelen in een penalty voor CJVV, nadat een schot van Arjen Nawijn tegen de arm van een verdediger aankwam. Spits Jeffrey eiste de bal op en schoot vanaf 11 meter binnen: 0-1. Even later was het weer raak. De geelzwarten schakelden snel om en na een mooie aanval kon Misha op aangeven van Nawijn zelfs de 0-2 binnen tikken. Voor Jeffrey betekende dit dat zijn taak er wat hem betreft op zat. Hij regelde op eigen initiatief een publiekswissel en nam plaats op de bank.

Wedstrijd beslist, zou je denken… Totdat bij sommige CJVV’ers het besef doordrong dat
doorgaan in de beker betekent dat je waarschijnlijk in december bij -5 graden weer een
wedstrijd moet spelen. Een spannende slotfase was het gevolg. In de 80e minuut werd een corner door Cobu Boys tot doelpunt gepromoveerd en een paar minuten voor tijd viel zelfs de 2-2. Dit was tevens de eindstand.

Penalty’s...
Kortom, het publiek werd de grote winnaar want penalty’s zouden beslissen wie er met de twijfelachtige eer van een volgende ronde in de beker vandoor zou gaan. De scheidsrechter was duidelijk geen ABBA-fan want de strafschoppen werden gewoon om en om genomen.

Beide keepers pakten één penalty in de serie van vijf en dus gingen we net zo lang door tot er een winnaar kwam. Cobu Boys mocht na een misser van CJVV zelfs een keer aanleggen voor de winst, maar terwijl sommige CJVV’ers al aan het thuisfront hadden doorgegeven in december een vrij weekend te hebben, schoot de speler van Cobu Boys zijn penalty dichter bij de cornervlag dan bij het doel en dus gingen we vrolijk verder.

Uiteindelijk was het keeper Eckhard die de beslissing forceerde en zich bij de negende
strafschop tot held van de geelzwarten kroonde. Penalty gestopt, winst voor CJVV 3! Dit
betekent dat het derde verder bekert en sommige heren thuis een slecht-nieuws gesprek zullen moeten voeren over die altijd zo gezellige periode vlak voor de Kerst. Op naar de volgende ronde, de beker is immers de kortste weg naar Europa!

IMG_6796klPTkl-k.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!