Sponsors

Achterveld Vr1 - CJVV VR1

Achterveld SV VR1

1 - 1

CJVV VR1

...

Competitie

3e klasse B

Datum

9 oktober 2021 12:00

Scheidsrechter

H. Sukkel

Accommodatie

Sportpark Kerstens
Klettersteeg 9
3791PA
ACHTERVELD
tel. 0342-451629

CJVV vrouwen 1 pakt eerste -welverdiende - competitiepunt tegen Achterveld.

Vandaag stond de wedstrijd tegen Achterveld VR1 op het programma. Voorafgaand natuurlijk de wedstrijdbespreking op CJVV. Er werd even teruggekeken naar vorige week, waar we nadat we op voorsprong kwamen opeens inzakten. Hoe kwam dat? Jelle gaf aan dat het -naast de collectieve off-day- leek alsof we na de voorsprong ‘bang’ waren om het uit handen te geven. Ergens logisch, want van de vorige vier wedstrijden zijn er drie verloren en dat geeft geen lekkere vibe. Met deze onzekerheid kwam er veel onrust in de ploeg, waarmee ook onnauwkeurigheid en dus tegengoals.
Dit moest vandaag anders. Jelle blikte terug op de pot die de dames gewonnen hadden in de voorbereiding (beker) en welke sfeer dit opleverde. Hij gaf aan dat die sfeer ook in een wedstrijd bereikt kan worden door kleinere succesmomenten te ‘vieren’. Een kneiterzuivere dieptepass, een één op één duel dat overtuigend gewonnen wordt en het goed uitvoeren van de gemaakte afspraken, zoals de kom achterin. Wees blij en trots op dit soort succesmomenten en neem dat weer mee je volgende duel in, dan wordt alles wat sterker. Mentaal geklets, misschien, maar het werkte als een trein vandaag!

Vanaf de aftrap was CJVV de voetballende partij. Er werd zeer goed achterin rondgespeeld en rust gehouden, waar Ankie vooral regisseerde en Nathalie en Kris voor een goede uitvoering zorgden. De rust die dit meebracht, maar ook de kracht die het uitstraalde, leek uitwerking te hebben op het hele team. Er werden goede momenten gekozen om backs Heleen en Laura in te spelen en op die manier konden er aanvallen opgezet worden. Erg dreigend werd CJVV nog niet, maar wanneer je op deze wijze controle over de wedstrijd hebt, moet je ook geduld hebben. Halverwege de eerste helft leidde een corner van Elise tot gevaar, waar o.a. Nathalie en Conny de nieuw-gemaakte afspraak in de praktijk brachten maar de bal er helaas niet in ging. Wanneer Achterveld achterin de bal had, zette CJVV op de afgesproken manier druk met Conny en Elise of Quinty, waardoor de tegenstanders van Laura of Heleen ingespeeld werden onder hoge druk en CJVV ogenschijnlijk makkelijk de bal konden veroveren. Het drukzetten op die manier leidde op andere momenten tot een diepe bal vanuit Achterveld, maar deze werden om en om opgepikt door Nathalie en Kris. Cruciaal bij deze manier van druk zetten was het middenveld dat door Amber, Lieke en Anke consequent dicht werd gehouden. Er werd voor elkaar gewerkt en dat wierp zijn vruchten af, nog niet direct in doelpunten maar in ieder geval wel in spelplezier. De beste kans van de eerste helft kwam van de linkervoet van Elise, die haar tegenstander uitspeelde en daarna tussen drie man in tot een schot kon komen. Haar inzet ging rakelings over.

Na de rust kwam Achterveld -begrijpelijkerwijs- fel uit de startblokken en dit leidde tot een zeer snelle 1-0 achterstand toen CJVV de bal niet lekker weg kreeg. Ontzettend balen, maar des te knapper dat CJVV de wedstrijd daarna weer omzette naar haar eigen hand. Het balbezit en de controle lag bij ons. Er kwamen mondjesmaat kansen -oké, misschien kansjes- voor CJVV. Amber en Lieke bewogen zeer goed op het middenveld en wanneer ze vrijgelopen waren, kregen ze daar ook zeeën van ruimte. Op die manier kon er weer een stukje verder naar voren gevoetbald worden. Jasmin kwam in de ploeg voor Elise en met Jasmin -zoals altijd- ook een bak energie. Haar eerste actie was een 1-2 met Conny waarna ze vanaf rechtsbuiten een knappe en gevaarlijke voorzet gaf voor de goal langs, maar helaas was de rest van de aanvalstroepen daar nog niet. De tweede actie van Jasmin was een duel tussen haar en de keepster en een verdediger van Achterveld, waarbij Jasmin ongelukkig door haar enkel ging, enorm veel pijn had en vijf minuten na haar invalbeurt het veld weer moest verlaten. Ruth was de vervanger van Jasmin en gelukkig stelde die ook niet teleur in de mate van felheid en energie die we natuurlijk van haar gewend zijn. 
Iets verder in de tweede helft kwam Lola in het veld voor Conny. Lola bracht een paar rushes langs de zijkant maar vooral ook weer een beetje extra rust aan de bal: ze bewaarde het overzicht en maakte goede keuzes tussen een balletje terug en een aanvallende pass.
Helaas was Jelle door de snelle wissel van Jasmin in verwarring gebracht qua wisselbeleid en had hij opeens al zijn drie wisselmomenten-limiet bereikt waardoor Scarlet niet meer in kon vallen. Hiervoor zijn de excuses van Jelle gemaakt en Scarlet heeft het sportief opgepakt, ook een teameffort!
CJVV kwam steeds dichter bij het doel van Achterveld wat in het slot van de wedstrijd leidde tot een corner. Er ontstond wat verwarring over wie hem moest nemen, maar Jelle nam deze weg door heel duidelijk te coachen dat iedereen zich aan de gemaakte afspraken moest houden. Hierop kwam Heleen van rechtsachter naar linksbuiten om de corner te nemen -onder protest overigens, want ze vond het na een hele wedstrijd wel erg ver naar de cornervlag. Maar het resultaat was prachtig, want zij draaide de corner ineens binnen, buiten bereik van iedereen. En daar was de verdiende gelijkmaker! Een paar minuten later floot de scheidsrechter af. 1-1.

Al met al een fijne voetbalmiddag: lekker zonnetje, leuke tegenstander, plezier gehad, spannende wedstrijd en toch wel een beetje loon na werken.
Achteraf bleek dat de mannen van CJVV 3 -die precies tegelijk op het veld naast ons speelden- óók in de laatste minuut scoorden, klein verschil: zij wonnen daarmee. ‘s Middags op de zonovergoten tribune bleek dat VR2 een overwinning van 1-9 had gefixt in Scherpenzeel en waren we getuige van heren 1 dat óók in de slotfase van de wedstrijd scoorde uit een prachtige vrije trap en daarmee drie punten pakte.

Opstelling VR1
Ankie
Heleen - Kris - Nathalie - Laura
Amber - Lieke 
Elise - Anke - Quinty (Jasmin - Ruth - Lola)
Conny

Volgende week spelen we om 12u thuis tegen de buren: AFC Quick VR1.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!