Sponsors

CJVV A1 speelt gelijk tegen de koploper en doet nog mee voor de 3e periode!

VRC A1

1 - 1

CJVV JO19-1

Competitie

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 03

Datum

5 april 2014 12:00

Scheidsrechter

Pasker, O.J.G.

Accommodatie

Sportpark Parkhout
Parkhout 1
3432NE
NIEUWEGEIN
tel. 030-6065393

Wedstrijd: VRC A1 – CJVV A1, eindstand 1 - 1

Opstelling

  • Achter: Timo, Armando, Florian, Ruben en Yusuf
  • Middenveld: Hallil, Nabbil en Jonas
  • Voor: Gijs, Tim en Albert

Reserve: Adem (45e min. voor Hallil), Floris (65e min. voor Jonas), David (75e min. voor Gijs) Sipan (geblesseerd).

Het vorige verslag over de wedstrijd tegen VVZA was een lofzang op ons leuke aanvallende spel. Zo niet deze wedstrijd, tegen de koploper in onze 1e klasse, VRC uit Veenendaal. VRC liet meteen zien dat ze niet voor niets boven aan staan en begon zeer aanvallend. Wij werden bij onze achterhoede al vastgezet en er werd zelfs gestoord, door de spitsen van VRC, in ons eigen strafschop gebied !! Hier hadden wij het moeilijk mee en we waren aanvankelijk al blij dat we de bal eens een keertje voorin wisten te krijgen. Het lukte ons niet om via positiespel een tijdje in balbezit te blijven. Wat je dan rest als team is heel, heel, heel erg hard werken, met z’n allen, en hopen dat je op een bepaald moment wat meer grip kunt krijgen op het spel. Dat is niet zo des CJVV’s maar we deden het wel. Dit team heeft veerkracht !! VRC creëerden een aantal kansen, maar werkten niet goed af of onze keeper Timo hield ons met een aantal fantastische reddingen in de wedstrijd. VRC heeft een zeer talentvolle centrumspits (hij zou ook in de 2e divisie niet misstaan) en Florian en Ruben hadden er hun handen vol aan. Armando gooide de beuk erin en maakte veel overtredingen. Wij vonden dat de scheidsrechter wel heel veel van ons zag en af en toe wat minder van VRC. Maar goed, er werd hard gebikkeld !!  Yusuf had zijn spits aardig onder controle en het was ook niet voor niets dat wij zelf af en toe er gevaarlijk uit kwamen over onze linkerkant.

Aanvankelijk ging onze centrale middenvelder Nabbil, bij balbezit, wat te diep spelen, zodat we moeilijk Tim konden bereiken. Toen hij wat ging zakken, kwamen we langzamerhand wat meer en beter in het spel. Met een aantal combinaties via Hallil, Ruben en Nabbil wisten we Tim wel te bereiken. Gijs en Albert bespeelden de zijkanten voorin en hadden hun handen vol aan de goede opkomende backs van VRC. En toen kwam het steekpassje over links op de opkomende Jonas hij gaf een voorzet op maat op de inkomende Tim die beheerst afrondde,  0 – 1 in de 25e minuut. VRC was even de weg kwijt en we gingen meteen door. Vlak daarna een  identieke situatie, weer de doorgaande Jonas over links en een prachtige voorzet, nu door de lucht, Tim kopte goed in maar helaas de keeper van VRC  redde.

Wij kregen wat meer zelfvertrouwen en gingen meer initiatief nemen. Hallil kreeg een tik op zijn oor en kon niet echt meer voluit gaan. Meer initiatief betekent ook vaak meer risico. We raakten voorin de bal kwijt en schakelde even een momentje te laat om. De bal werd meteen door het centrum gespeeld naar de opkomende centrale middenvelder van VRC, Ruben kwam net te laat, en de VRC speler schoof de bal net langs Timo in de uiterste hoek, 1 – 1, 40e minuut. We gingen met een tikkie de rust in !!

Hallil bleef duizelig achter in de kleedkamer en Adem kwam op zijn positie op rechtshalf. Adem pakte dit prima op en gaf ons spel ons weer wat extra voetballende impulsen. VRC pakte wel wat meer het initiatief maar was minder gevaarlijk dan voor rust. Wel bleef het een pittige, stevige wedstrijd. Je kon merken dat er wat op het spel stond. Jonas raakte geblesseerd en moest vervangen worden. Floris ging naast Tim in de spits spelen, en Gijs naar het middenveld. Het werd hectischer en er gebeurde van alles tegelijk. De scheidsrechter bleef consequent ons stevige spel affluiten, zodat we erg veel vrije trappen tegen kregen, ook in de buurt van ons eigen strafschopgebied. Dit voelde bij ons soms wat onrechtvaardig en bij één van deze situaties heeft Yusuf (heel dom) iets tegen de scheidsrechter gezegd en kreeg rood. Dus we moesten de laatste 20 minuten met 10 man verder. Dit betekende herorganiseren en buffelen, om dat laatste kwartiertje door te komen en zo in ieder geval  nog te proberen een punt mee naar huis te nemen. Florian naar linksachter, Nabbil voorstopper, Albert naar het middenveld. Gijs gewisseld voor David, die ook het middenveld ging versterken. VRC viel aan, kregen een aantal halve kansen en veel hoge ballen voor ons doel. Timo heerste in zijn 5 meter gebied en we begonnen er steeds meer in te geloven. In de counter leverde dit nog 2 mooie (bijna) mogelijkheden op om er stiekem met de winst van door te gaan !! Adem pingelde over de rechterkant en de voorzet kwam net niet goed aan bij Floris en daarna Albert. Tim kreeg een mooie dieptebal waarbij hij buitenspel gegeven werd, maar…………..?!

Maar goed, het bleef ook na 5 minuten blessuretijd, 1 – 1. Hier mogen we dik tevreden mee zijn, een hele goede teamprestatie!! En, we blijven in de race voor de 3e periode. We staan samen met VRC A1 en GVVV A1 in deze periode bovenaan met 13 punten uit 5. Met nog 2 wedstrijden te gaan blijft het spannend en is het mogelijk. We hebben wel nog 2 sterke tegenstanders; Valleivogels A1 en DOSC A1.

 

Peter Reitsma

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!