Algemene informatie - CJVV

Sponsors

Algemene informatie

Algemene Informatie Keepers

De tijd waarin keepers minder goede veldspelers waren en in het doel de minste schade konden aanrichten is al lang vervlogen. Waar vroeger de keeper enkel en alleen ballen stond tegen te houden, heeft de keeper tegenwoordig toch wel een uitgebreidere functie in het doel gekregen. Vroeger als eenling, nu als vast onderdeel van een team met specifieke disciplines ter verdediging van het doel en doelgebied in samenspel met de verdediging, middenveld en aanval, kortom het gehele elftal. 

De keeper van nu wordt gezien als een volwaardig speler van een team die, buiten het speler zijn, specifieke keepershandelingen moet verrichten binnen zijn 16 metergebied.

Keepers zijn niet “gek”, wat vaak gesuggereerd wordt , maar vallen juist op omdat keepers het laatste redmiddel zijn tijdens het verdedigen en de starter is bij het opbouwen van een aanval, kortom een begin en eindpunt, een “gek” zet je daar dan toch niet neer? Een goede keeper gaat op in een team (geen eenling) en zal uit die rol komen tijdens speciale verrichtingen. Deze verrichtingen zal een keeper apart moeten trainen en daarvoor worden aparte keeperstrainingen gegeven .

De keepers bij CJVV krijgen op keepers gebied specifieke trainingen zodat de keepers, buiten het voetballen, de keepers skills goed onder de knie krijgen en continu deze proberen te verbeteren. Wat we als vereniging ook willen bereiken is dat we voor de elftallen uiteindelijk een zekere factor in/voor de 16 meter kunnen opleiden waarop je kan terugvallen en waar je mee kan opbouwen.

Bij CJVV geven wij zowel de selectie als niet-selectie jeugdkeepers keeperstraining, met de bedoeling de keepers beter te laten worden in deze specifieke vaardigheden.

Voor de trainingstijden per team zie schema hieronder:

Trainingsdag

Trainingstijd

                       Leeftijdscategorie

Veld

Trainer

Dinsdag

19.00 - 19.45u

                      Keepers O10 t/m O12

4

Steef de Wijk

Dinsdag

19.45 - 20.30u

                      Keepers O13 t/m O17

4

Steef de Wijk


Tijdens de keeperstrainingen houden we ons aan bepaalde regels:

  • Voor selectiekeepers zijn de keeperstrainingen verplicht.
  • Elke keeper dient zich voor de volle 100% in te zetten tijdens trainingen.
  • Elke keeper dient tijdens de trainingen normaal om te gaan met de daarvoor beschikbaar gestelde trainingsmaterialen.
  • Bij verhindering wordt je geacht, ruim voor de training, je af te melden bij je keeperstrainer, via de keepers-app.
  • Als er een keeperstraining niet doorgaat wordt dit op tijd aan je doorgegeven door je keeperstrainer via de keepers-app.
  • Elke keeper is verplicht om scheenbeschermers en voetbalschoenen te dragen.
  • Bij kou en regen tijdens de trainingen: denk aan voldoende warme/droge kleding.
  • Voor op het kunstgras: gebruik lange broek en shirt met lange mouwen.
  • Als je een (lichte) blessure hebt en toch wil trainen overleg je dit eerst met je keeperstrainer. Wanneer je blessure langdurig is hou je mij op de hoogte van je herstel.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!