Sponsors

Bestuursreactie n.a.v. gebeurtenissen in Almere

5 december 2012 15:15


Met grote verslagenheid heeft het bestuur van CJVV het nieuws van de laatste dagen gevolgd. De 41 jarige grensrechter Richard Nieuwenhuizen van het Almeerse SC Buitenboys werd het slachtoffer van de agressie door een aantal B-junioren van een bezoekende club. Ook binnen de CJVV familie is dit bericht hard aangekomen. Velen van ons staan ook regelmatig met fluit of vlag in of langs het veld. Naar eer en geweten proberen zij de wedstrijden te leiden. Het is zo herkenbaar. Richard moest het met de dood bekopen. Ongeloof en verslagenheid. Wat kunnen we doen?

De KNVB heeft besloten het hele amateur wedstrijdprogramma voor komende zaterdag af te gelasten. Het bestuur van CJVV staat hier volledig achter, omdat het en statement is tegen de agressie die het plezier van velen, scheidsrechters, grensrechters en spelers ernstig beschadigt. Een statement wat zegt “we willen dit niet meer”. Een statement waarmee we de familie van de overleden grensrechter willen steunen. Zaterdag dus geen enkele wedstrijd of training op onze velden.

 

De KNVB heeft opgeroepen de kantines van de clubs open te houden, om daar samen te komen om met elkaar de gebeurtenissen te verwerken en te bespreken. Wat kunnen we als CJVV-familie doen om ons het voetbal niet af te laten pakken! Hoe gaan we op onze velden zowel binnen de lijnen als daarbuiten met elkaar om. Dragen we als spelers, ouders en toeschouwers ook verantwoordelijkheid, en zo ja hoe gaan we daar mee om. Zaterdag is de het Jan Hietkamp paviljoen vanaf 14:00 uur open, om met elkaar over gedrag en moraal te praten. Maar ook als statement naar de familie van Richard Nieuwenhuizen, grensrechter van Buitenboys in Almere.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!