Sponsors

Verslag CJVV bouwdiner in Gloeiende Gerrit

23 november 2012 17:30


Afgelopen donderdag 22 november stroomt in het etablissement In den Gloeiende Gerrit de zaal vol met sponsors, relaties, prominente CJVV’ers en 6e elftalspelers. Vol verwachting schuiven zij aan bij het lang verwachte CJVV Bouw Mee diner. Op het menu staan heerlijke gerechten, interessante talkshows geleid door Tijs van den Brink en Roelof Bosma, en een nachtzoen van onze eigen oud stadsdichter Arjen van der Linden. Het werd een gedenkwaardige avond over de toekomst van CJVV

Gloeiende Gerrit decor voor talkshow toekomst CJVV

Het is donderdagavond 22 november 2012. Organisatoren Peter Coenen en Bert van Plateringen zijn al vroeg in het Hooglandse etablissement In den Gloeiende Gerrit te vinden. Tafelschikkingen, podiumopbouw, de laatste details met de chef-kok bespreken, alles moet perfect. “CJVV staat voor kwaliteit” zegt Peter “dat moet ook vanavond merkbaar zijn”. Bert sjouwt ondertussen een enorme stellage met een grote poster van onze accommodatie het podium op. “Allemaal van Pul display” laat hij iedereen weten.

 

Rond 19:00 muur worden de eerste gasten met een glaasje bubbels ontvangen. Een gemêleerd gezelschap van sponsors, relaties, CJVV-prominenten en 6e elftalspelers. Alle deelnemers, organisatoren incluis, hebben € 100 per couvert betaald om deze avond te kunnen bijwonen. De sfeer is dan ook direct lekker ontspannen, niet in de laatste plaats veroorzaakt door de hartelijke verwelkoming door de gastheren. Wanneer Bert om 19:30 uur de microfoon grijpt, blijkt dat elke tafel een naam heeft gekregen. Zo is er de Heijmans tafel, de Pul tafel, de Peter tafel en de Hidde tafel. Zodra een ieder zijn plaats heeft ingenomen, beklimmen Bert en Peter het podium. Meteen blijkt dat de toekomst van CJVV het centrale thema van deze avond gaat worden. Een ieder is onder de indruk wanneer in de enorme foto in de Pul stellage, plotseling vanuit het niets een complete aanbouw verschijnt. De aanbouw waarmee CJVV weer toekomst-proof genoemd kan worden. Enorme (kleed)ruimte problemen zullen hiermee naar het verleden worden verwezen.

 

De verschillende gangen volgen elkaar op, steeds ingeleid door een prettig glas speciaal geselecteerde wijn en een mooie uitleg door het tafelpersoneel. Tussen de gangen door verzorgen EO coryfee Tijs van den Brink en CJVV coryfee Roelof Bosma een talkshow met interessante gasten. Zo blijkt de gele kaarten kampioen (83 stuks) van weleer Jean Paul de Jong,  in het echt een zeer maatschappelijk betrokken persoon te zijn, met een uitstekend verhaal over zijn stichting en over CJVV.
Jean Paul de Jong in gesprek

In het gesprek met een aantal prominente CJVV’ers, subliem geleid door Roelof en Tijs, gaat het om het ambitieniveau van de club. Willen we in de toekomst de lat hoger leggen en wat is daar voor nodig of blijven we liever een gezellige familieclub. Naast de mensen op het podium wordt ook de zaal in deze discussie betrokken. Niet verwonderlijk dat de meningen uiteen lopen. De grote lijn is echter wel dat de aanwezigen een goed presterend 1e elftal wel op prijs stellen, maar dat dit niet ten koste mag gaan van het karakter van de club. Betalen van vergoedingen voor individuele spelers blijkt voor velen een brug te ver.

 

Inmiddels is het al na elven als de koffie wordt geserveerd. Onze eigen oud stadsdichter Arjen van der Linden (nu wél goed gespeld), wordt met applaus op het podium begroet. In een soort one-man show deelt hij voor de vuist weg zijn ideeën rond de club met een ademloos luisterend publiek. Voortdurend weet hij met geestige volzinnen de lachspieren te beroeren. Arjen sluit af met een gedicht als ode aan zijn CJVV, wat in het volgende nummer van ons clubblad Op de Stip terug te lezen zal zijn.

 

Peter Coenen sluit de avond af met o.a. het noemen van de opbrengst; € 2.650,- voor de nieuwe accommodatie. Natuurlijk was dit een doel voor de organisatoren. Voor ons als gasten was het echter met name de sfeer en gezelligheid rond een goed diner en interessante gesprekken, die zal beklijven. Bert, Peter (en Rien) bedankt!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!