CJVV keert met nederlaag maar toch goed gevoel terug naar Amersfoort - CJVV

Sponsors

CJVV keert met nederlaag maar toch goed gevoel terug naar Amersfoort

22 mei 2023 15:45


Na de kansloze 3-0 nederlaag tegen topploeg Veensche Boys had bijna niemand het meer over de wedstrijd. De geel-zwarten hadden de schade beperkt gehouden en zagen naaste concurrent CDW met 1-1 gelijkspelen bij VRC. Omdat Jonathan won heeft CJVV nu 3 punten voorsprong op beide ploegen maar heeft CJVV een voordeel van 13 doelpunten op zowel CDW als Jonathan. Met nog een wedstrijd tegen hekkensluiter Otterlo in het verschiet mag dit niet meer misgaan. De laatste (tevens de eerste) keer dat Otterlo won was op de eerste speeldag (24 september 2022). Hierna speelde de ploeg nog twee keer gelijk, staat het met 5 punten troosteloos onderaan en is reeds enige tijd verzekerd van degradatie. Gezien het feit dat CDW en Jonathan pittige tegenstanders treffen (respectievelijk Valleivogels en VRC) lijkt een verlenging van het tweedeklasser schap verzekerd voor CJVV.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn; Veensche Boys was heer en meester en won dik verdiend met 3-0. In de eerste 20 minuten delen de geel-zwarten een paar speldenprikken uit (kopbal Pim Kers over, geblokt schot Scotty Kneefel) maar in de 28e minuut leidt onnodig balverlies tot een strafschop voor de thuisploeg. Aanvoerder Niels Dunsbergen moet aan de noodrem trekken als een speler alleen op doelman Bram Bos kan aflopen. Gelukkig voor CJVV krijgt Dunsbergen slechts geel van de uitstekend fluitende scheidsrechter Barrales. Danny Brouwer ontfermt zich over de penalty en schiet feilloos raak (1-0). Als dezelfde Brouwer 10 minuten later goed wegdraait bij zijn directe tegenstander is het wederom raak en gaan de ploegen rusten met een 2-0 voorsprong voor de Nijkerkerveners.

Voor CJVV is het zaak na de rust de schade te beperken maar 4 minuten na de hervatting tekent Rik Doppenberg al voor de 3-0; met een prachtige pegel in de bovenhoek laat hij Bram Bos kansloos. Hierna neemt Veensche Boys gas terug en wisselen beide ploegen erop los. Veensche Boys krijgt nog enkele mogelijkheden op een grotere score en voor CJVV raakt Evan Holtewes nog de binnenkant van de paal maar aan de stand veranderd niets meer. Het talrijke publiek geniet intussen van de zon en een biertje op het terras, de wedstrijd kabbelt naar het einde en beide ploegen lijken het wel best te vinden.

Voor CJVV is het zaak om volgende week alle twijfel uit te sluiten door thuis “gewoon” van Otterlo te winnen. De uitwedstrijd leverde een benauwde 1-2 overwinning op voor de geel-zwarten, dus geheel vanzelf zal het niet gaan. De laatste keer dat ons vlaggenschip echter een thuisnederlaag leed is van ver voor de winterstop, hierna werden sterke tegenstander als Dieren, De Merino’s, Veensche Boys en Lunteren verslagen en kampioen Woudenberg op het eerste gelijkspel getrakteerd. Een extra motivatie kan zijn dat CJVV zelfs nog 2 ploegen op de ranglijst kan passeren bij een zege, zowel VRC als De Merino’s staat slechts 2 punten boven ons vlaggenschip. Prioriteit is echter bij de bovenste 8 te eindigen om het seizoen mooi af te sluiten.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar liever niet volgende week op Sportpark Vermeerkwartier…..

 

Laatste competitiewedstrijd

CJVV – SV Otterlo (Sportpark Vermeerkwartier, 27 mei 2023 om 14.30 uur)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!