CJVV doet goede zaken in strijd om lijfsbehoud - CJVV

Sponsors

CJVV doet goede zaken in strijd om lijfsbehoud

15 mei 2023 8:45


Het stond vorige week al in de krant; El Niňo schijnt terug te zijn. Ook bij CJVV was hij terug, met twee goals besliste Nino Koudijs de wedstrijd tegen Lunteren en bezorgde de geel-zwarten een goede uitgangspositie voor nog een jaar tweede klasse. Onder een heerlijk voorjaarszonnetje kon het talrijke CJVV publiek genieten van de 3-1 zege.

Maar liefst 4 basisspelers moest CJVV deze middag missentegen de nummer 3 van de competitie, nog in de race voor een plek in de nacompetitie. Door blessures en schorsingen waren Michel van Hoorn, Daan Noorman, Gijs Wobbes en ScottyKneefel niet van de partij. Zij werden vervangen door Bram Bos, Steffen Beelen, Hicham Harchaoui en Evan Holtewes.

CJVV begint wat onwennig aan de wedstrijd en het eerste half uur is Lunteren duidelijk de betere ploeg. Tot heel grote kansen leidt dit niet, enkele afstandsschoten worden vakkundigonschadelijk gemaakt door Bram Bos. Verder dan een vrije trap van Evan Holtewes komen de geel-zwarten niet, voordat Lunteren in de 21e minuut toeslaat. Een lange bal lijkt een prooi voor doelman Bos, maar Ivar Boekholt torent hoog boven hemuit om koppend doel te treffen voor de 0-1. Even lijkt Lunteren door te drukken en laat zien niet voor niets op de 3e plek te staan van deze zware competitie. CJVV wankelt maar scoort vlak voor rust uit het niets de 1-1. Een lange pass van aanvoerder Niels Dunsbergen bereikt Nino Koudijs. Hij zoekt de verre hoek maar doordat zijn schot wordt aangeraakt hobbelt deze bij de eerste paal binnen. Een gelukje voor ons vlaggenschip maar de thee smaakt hierdoor net iets beter.

De tweede helft tapt CJVV uit een ander vaatje; het laat Lunteren niet meer aan voetballen toe komen en krijgt al snel kansen op een voorsprong. Lunteren doelman Nicky Groeneveldpareert knap schoten van Nino Koudijs en Evan Holtewes en verricht een wereldredding bij een poging van de ingevallen Scotty Kneefel. Ook de ingevallen Gijs Wispelwey is dicht bij een treffer maar zijn schot uit de draai zeilt net langs de kruising. Toch krijgt CJVV loon naar werken als in de 75e minuut Niels van Dunsbergen een corner met de hak verlengd. Tot verbazing van velen, en van Dunsbergen zelf, ploft de bal bij de tweede paal binnen en staat het 2-1.

Nog geen 4 minuten later beslist CJVV de wedstrijd. Onder druk gezet verstuurd Kevin Hop een lange pass naar Pim Kers die de bal mooi controleert en gelijk Nino Koudijs de diepte in stuurt. Koudijs komt schuin voor het doel in een moeilijke hoek terecht maar weet toch de verre hoek te vinden voor de 3-1. Een prachtige afsluiting van een goede tweede helft van CJVV kant.

Door het gelijke spel van CDW heeft CJVV nu een voorsprong van 4 punten en heeft het nog 1 overwinning nodig om zich definitief veilig te spelen. Dat er een stap in de goede richting is gezet is zeker en daardoor was het nog lang druk en gezellig op het dakterras van sportpark Vermeerkwartier.

Volgende week de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen tegenhet sterke Veensche Boys. Deze ploeg heeft de laatste weken de opwaartse lijn gevonden en staat nu derde. Ook speelt de ploeg komende donderdag de bekerfinale van district Oost. CJVV won de thuiswedstrijd tegen de Nijkerkerveners met 2-0, als de ploeg dit kunstje weet te herhalen speelt het volgend jaar weer tweede klasse. Zo niet, is het afhankelijk van het resultaat van de concurrentie of kunnen de geel-zwarten het een week later afmaken tegen hekkensluiter Otterlo.

Volgende wedstrijd:

Veensche Boys 1 CJVV 1 (Zaterdag 20 mei, 14.30 uur)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!