Sponsors

Wedstrijdverslag | vv Jonathan 1 - CJVV 1

7 november 2022 11:00


Krachtig herstel van CJVV in Zeist

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Jonathan op het programma, de mede-promovendus vanuit de 3e klasse en tevens een wedstrijd waar met enige vrees naar uitgekeken werd. Jonathan beleeft een prima start met 10 punten uit 5 wedstrijden terwijl de geel-zwarten met 3 punten in het rechterrijtje staan. Ook mist CJVV zijn aanvoerder Niels Dunsbergen na zijn rode kaart van vorige week tegen CDW. Toch slaagde CJVV met vlag en wimpel voor de lastige test door met 2-4 te zegevieren achter het Zeister Slot.
De sterke punten van de tegenstander zijn bekend en hierop had coach Sijtze Wobbes goed ingespeeld. Daan Noorman schoof een linie door naar het middenveld om Jonathan aanvoerder Philip Ties het leven zuur te maken, Kevin Hop vangt oud-prof Gianluca Nijholt op en het centrale duo Sam Roskam en Tieme Kers is verantwoordelijk voor topscorer Dani van Soest.


Na een aftastende beginfase pakt Jonathan het initiatief en in de 22e minuut is het raak. Een hard afstandsschot van Eskil de Koning verdwijnt door een woud van benen en laat goalie Michel v/d Hoorn kansloos: 1-0. Kort hierop krijgt Jonathan dé kans om de voorsprong te verdubbelen. Onnodig balverlies van CJVV biedt Gianluca Nijholt een niet te missen kans maar zijn poging stuit via de onderkant van de lat weer het veld in. Hierna neemt CJVV langzaam maar zeker het heft in handen. Tot echt grote kansen leidt dit nog niet maar iedereen van CJVV is zich bewust dat er iets te halen valt in het restant van de wedstrijd.
Lang hoeven de geel-zwarten niet te wachten op de 1-1. In de eerste minuut na rust jaagt Gijs Wobbes goed door en wordt binnen de 16 meter gevloerd. De penalty wordt feilloos binnen geschoten door Pim Kers. Nadat doelman Michel v/d Hoorn met twee goede reddingen Jonathan van de voorsprong houdt, is het in de 61e minuut zelfs 1-2. Nino Koudijs gelooft in een dieptepass van Gijs Wobbes en weet vanuit een moeilijke hoek via de binnenkant van de paal binnen te werken. Weer 7 minuten later is de marge twee, een voorzet blijft hangen en Gijs Wobbes (betrokken bij 3 van de 4 CJVV doelpunten) ramt de bal via een halve omhaal prachtig in de touwen.
Met nog ruim 20 minuten te spelen kan de wedstijd echter nog alle kanten op en krijgen beide ploegen volop kansen. De eerste ploeg die scoort is Jonathan, Gianluca Nijholt verkleint de score door een geplaatste kopbal. Kort hierna is het echter 2-4, een aanval via invaller Hicham Harchaoui en Nino Koudijs verdwijnt via een verdediger in het doel. Als kort hierna Gianluca Nijholt een tweede gele kaart pakt is de wedstrijd gespeeld en kan ons vlaggenschip 3 punten bijschrijven.
De mooiste overwinningen zijn degene die je niet verwacht en daar was dit er een van, de vreugde was dan ook groot na het laatste fluitsignaal. toch was het zeker niet onverdiend; defensief stond het prima en ook na de achterstand behield de ploeg het geloof in een goed resultaat.
Volgende week komt een voor CJVV onbekende tegenstander op bezoek in Amersfoort; OVC ’85 uit Oosterbeek. Deze ploeg heeft 4 punten bij elkaar gesprokkeld en staat in de onderste regionen van de ranglijst.
Volgende wedstrijd:
CJVV 1 – OVC ’85 1 (Zaterdag 12 november, 14.30 uur Sportpark Vermeerkwartier)
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!