CJVV Keepster Liv naar KNVB Jeugdplan! - CJVV

Sponsors

CJVV Keepster Liv naar KNVB Jeugdplan!

15 juli 2022 13:30


CJVV keepster Liv Koorman (jo11-3) start volgend seizoen in het KNVB jeugdplan voor meiden onder 12 jaar!


Liv is gescout door de KNVB, heeft 4 selectietrainingen gedaan en heeft onlangs te horen gekregen dat ze volgend seizoen mag starten in het KNVB Jeugdplan!

"WAT IS JEUGDPLAN NEDERLAND?
Jeugdplan Nederland (JPN) kent een traject voor zowel meiden als jongens van amateurverenigingen (av). Bij de meiden is het JPN ingericht voor de allerbeste talenten. Bij de jongens is dit vanaf seizoen 2022/'23 voor spelers uit een bepaalde doelgroep, de zogenaamde ‘Futures’.

Gedurende het voetbalseizoen bezoeken de KNVB Talentcoaches en regioscouts jeugdteams van amateurverenigingen om speelsters en spelers in bepaalde leeftijdscategorieën in beeld te krijgen en te houden, kortweg te identificeren. Aangezien de (voetbal)ontwikkeling van talentvolle voetballers grillig kan verlopen, zijn individuele ontwikkeling, biologische leeftijd en geboortemaand hierbij belangrijke aandachtspunten. Speelsters en spelers met heel veel potentie, maar bij wie het talent door bijvoorbeeld het geboortemaandeffect nog niet volledig tot uiting komt, beschrijven we als “future”. Met het JPN heeft de KNVB dan ook ruime aandacht voor deze groep spelers. Bij de meiden is dit traject een onderdeel van het totale programma. Bij de jongens ligt de focus volledig op deze doelgroep.

Uiteindelijk is het JPN voor alle meiden en jongens een podium om zich te laten zien, zich verder te ontwikkelen en zo mogelijk in aanmerking te komen voor het spelen op hoger niveau. Hierbij is de relatie met alle amateurverenigingen een belangrijk aandachtspunt, juist omdat de amateurverenigingen heel goed kunnen helpen om deze speelsters en spelers in beeld te brengen en daarmee een extra kans op ontwikkeling te bieden." - Bron Jeugdplan Nederland
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!