Sponsors

WEDSTRIJDVERSLAG | CJVV - DOSC

2 mei 2022 16:45


CJVV maakt opnieuw geen fout en wint ook van DOSC. In een vermakelijke wedstrijd maakt de thuisploeg het verschil in de tweede helft: het wordt uiteindelijk 5-1.
De jeugd heeft vakantie en dat betekende dat er op het sportpark Vermeerkwartier pas om 12:00 voor de eerste wedstrijd werd gefloten. Het was hierdoor nog maar de vraag hoe druk het zou gaan worden op een dag waar het weer misschien iets frisser dan verwacht was. Gelukkig lopen de tribune en het terras tussen 14:15 en 14:30 langzaam vol en zo kan er lekker afgetrapt worden in de wedstrijd tussen CJVV en DOSC.

De vorige ontmoeting eindigde in een 0-3 zege voor de geelzwarten, waarbij wel gezegd moet worden dat een rode kaart de ploeg wel in het zadel hielp bij een toen nog 0-1 stand. Vooraf getipt als hardwerkende ploeg betekent ook deze zaterdag weer niet te licht opvatten.

Al direct vanaf de aftrap liet DOSC zich gelden met een lange bal die achter de verdediging belandde en de vlugge buitenspeler al gelijk op Michel afloopt, maar de keeper dit duel gelukkig wint. Meteen daarna countert CJVV eruit wat bijna een goal oplevert. Een lekker begin aan wat een mooie eerste helft zou worden. Het eerste kwartier geeft de uitploeg nog veel tegenkracht, maar daarna weten de geelzwarten het spel te domineren waarbij met goede aanvallen het doel wordt opgezocht, wat resulteert in meerdere goede kansen die door verschillende spelers om zeep worden geholpen. Na een half uur spelen wordt de ban dan toch gebroken. Pim en Nino lopen beide op een diepe bal af, waarna eerstgenoemde eerder bij de bal is dan zijn teamgenoot en kiezelhard in de verre hoek schiet. Later maakt hij ook nog de 2-0, nadat een hoekschop niet lekker verwerkt wordt door de tegenstander en Pim vanaf randje 16 heerlijk uithaalt.

 

In de rust wordt er tevreden teruggekeken naar een goede eerste helft en alles lijkt erop dat die lijn door wordt getrokken, maar het komt eerst nog even in de benauwdheid. Na een voorzet scoort DOSC op knappe wijze de aansluitingstreffer. Het is echter het eerste balbezit na de tegentreffer dat CJVV weer een doelpunt oplevert. Nino wordt diep gestuurd, geeft hard voor en Evan staat klaar om de bal in te tikken, 3-1. Deze stand blijft lang staan totdat de aanvoerder van DOSC een tweede gele en dus rode kaart ontvangt. Trainer Sijtze wisselt wat door en invallers Scotty, Egbert en Gijs Wispelwey weten wel raad met een mannetje meer. Eerst geeft Scotty de bal uit een corner af aan Gijs die binnenschiet, daarna is het Egbert dat samen met Gijs ‘galleryplay’ beoefent, waarna laatstgenoemde zijn tweede van de dag maakt.

 

Een mooie overwinning van het vlaggenschip in de strijd om de titel. Daarover gesproken kan ook weer benoemd worden dat concurrent Jonathan weet te winnen. Het blijft ongekend spannend in de competitie. Tussen 7 en 14 mei speelt CJVV drie van haar laatste zes wedstrijden, te beginnen met de uitwedstrijd tegen nummer dertien FZO.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!