Wedstrijdverslag | FC Hilversum - CJVV - CJVV

Sponsors

Wedstrijdverslag | FC Hilversum - CJVV

25 april 2022 18:30


CJVV neemt drie punten mee uit Hilversum na een spannende wedstrijd tegen de plaatselijke FC: het wordt 2-3.

FC Hilversum is de afgelopen jaren een lastige tegenstander voor de geelzwarten gebleken. De afgelopen twee seizoenen is de ploeg de concurrent van CJVV geweest wat betreft de koppositie en waar de Amersfoorters dit seizoen weer kandidaat voor het kampioenschap is, kent FC Hilversum een wat lastiger jaar. Voorafgaand aa de 19e speelronde vond het zichzelf namelijk terug op de zesde plek. De Hilversumse ploeg is echter de ploeg die het laatst van CJVV in competitieverband heeft gewonnen, het werd vorig seizoen namelijk 4-3 voor de thuisploeg. Een lastige opponent dus.

 

De wedstrijd kent een open begin waarin beide ploegen in de buurt van het doel komen maar geen echt grote kansen worden gecreëerd. Aanvallen van beide kanten worden attent afgevlagd en zo ontstaat er een gelijkwaardige wedstrijd, waarbij CJVV met diepgang voor de goal wil komen en FC Hilversum aan de bal ook wat laat zien. Het is uiteindelijk het vlaggenschip dat op een 0-1 voorsprong komt. Pim wint een kopduel waarna Nino alert reageert, zijn man te snel af is en de bal feilloos binnen schiet. Een fijne stand halverwege en dit geeft CJVV duidelijk wat rust.

 

Het begint namelijk scherp aan de tweede helft en na zo’n vijf minuten spelen kopt Pim snoeihard raak uit een corner en zo staat het 0-2. Er lijkt niets aan de hand, maar uit een onschuldig lijkende aanval van FC Hilversum wordt het 1-2 als er een gaatje valt en de tegenstander in de zestien vrij mag uithalen. CJVV blijft rustig onder de druk en krijgt een penalty als een vrijetrap-variant met Gijs en Nino leidt tot een overtreding op eerstgenoemde. Kees gaat achter de bal staan en schiet hard in het hoekje. Na de 1-3 lijkt het gespeeld, maar in de 85e minuut krijgt het nu een penalty tegen vanwege hands. Ook deze wordt benut en zo worden het nog een paar hachelijke minuten. In de resterende fase krijgt CJVV nog wat mogelijkheden op het beslissende doelpunt terwijl het met volle overgave het eigen doel blijft verdedigen. Na een lange blessuretijd fluit de scheidsrechter af en kan de ploeg weer feest vieren.

 

Het vlaggenschip maakt geen fout en leidt de dans na 19 speelronden nog steeds met een voorsprong van vier punten op achtervolger Jonathan. Volgende week wordt er weer gespeeld op het eigen Vermeerkwartier en wel tegen DOSC, aanvang 14:30.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!