Sponsors

In Memoriam: Hijmen van Surksum

5 april 2022 14:15


In de Stad Amersfoort van vorige week kregen wij het droeve nieuws dat Hijmen op 77-jarige leeftijd is overleden. Hijmen is de oprichter geweest van de Club van 100 en heeft jaren in het bestuur van deze voor CJVV zo belangrijke club gezeten. Hijmen heeft ook in het bestuur van CJVV gezeten en is jarenlang de leider geweest van ons 2e elftal.

Legendarisch is het verhaal dat hij met zijn collega Piet in de voorbereiding op een wedstrijd tegen IJsselmeervogels. Het team trakteerde op zoute haring onder het mom de tegenstander “op te vreten”.
Bij de verhuizing van Nimmerdor naar sportpark Vermeerkwartier nam Hijmen het initiatief om de wijk te betrekken bij de club. Zo organiseerde hij een aantal wijkfeesten met daaraan verbonden een prachtige optocht met muziek en o.a. nostalgisch getinte auto’s en attributen.
Hijmen was van de geschiedenis. Met de gemeente voerde hij een intensieve gedachtewisseling over de grens van Vermeerkwartier en Dorrestein. Voor de stad was hij bezig om een sportmuseum op te richten.
Onze G-sporters kenden in Hijmen een ware supporter. Naast zijn bijdragen aan het jaarlijkse G-toernooi organiseerde hij gedurende een reeks van jaren een reis voor onze G-sporters naar Albufeira in Portugal waar zij deelnamen aan een groot internationaal toernooi. Vanwege de warme contacten tussen de Portugezen en CJVV en is ter herkenning daarvan een grote kei bij de ingang van het sportpark neergelegd. De Portugese ambassadeur was zelf bij de overhandiging aanwezig.

Hijmen was de grote initiator. CJVV is Hijmen veel dank verschuldigd. In gedachten zijn we bij Reina, zijn vrouw en wensen haar veel sterkte bij dit voor haar grote verlies.

Namens CJVV

Peter Coenen

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!