Sponsors

CJVV, MES QUE UN CLUB

3 september 2021 16:00


‘Mes que un club’ is de tekst die bij FC Barcelona groot op de tribune staat. Het is Catalaans voor ‘meer dan een club’, een verwijzing naar dat de plaatselijke FC voor haar leden méér betekent dan dat het slechts een voetbalclub is. Het staat voor de Catalaanse identiteit en voor de vijf waarden die ze delen (Respect, Ambitie, Inzet, Nederigheid en Teamwork).

Nu is CJVV natuurlijk niet te vergelijken met één van de grootste clubs ter wereld, maar ook CJVV is meer dan alleen tegen een balletje aan trappen. Het is in de eerste plaats natuurlijk de plek waar we lekker kunnen sporten en elkaar ontmoeten, maar de club doet meer dan dat. Zo wordt het sportpark door allerlei organisaties gebruikt, worden ruimtes verhuurd en wordt samengewerkt met stichtingen die gebruik maken van de faciliteiten.

Sport en bewegen
Sommige van deze initiatieven zijn zichtbaar, zoals de ruimte die wordt verhuurd aan
Fysiotherapie Bergstraat en kinderopvangorganisatie Bzzzonder. Andere zijn minder
zichtbaar. Wist je bijvoorbeeld dat CJVV een samenwerking heeft met de Stichting Life
Goals, een stichting die kwetsbare mensen in Amersfoort kansen biedt door sport en
bewegen? Hevoetbal vormt uiteraard de basis van onze club. Meer dan 1200 leden kunnen met veel plezier hun sport uitoefenen en je maakt er vrienden voor het leven! Daarnaast worden er voor de leden toernooien, feesten, kaartavonden, quizzen en de jaarlijkse winterbosloop georganiseerd. En niet te vergeten, de vaste club vrijwilligers die dit alles mogelijk maakt!

Meer dan voetbal…
Toch is het fijn dat ons prachtige sportpark voor meer dan alleen het voetbal wordt gebruikt. Zo wordt met de verhuur van verschillende ruimtes het financiële plaatje rond gemaakt en levert CJVV met het beschikbaar stellen van haar accommodatie aan diverse stichtingen en groepen ook op een andere manier haar bijdrage aan de maatschappij.
Hiermee voldoen we niet alleen aan de wens om een gezellige, ambitieuze voetbalclub te zijn waar meisjes, jongens, vrouwen, mannen en G-sporters elkaar wekelijks ontmoeten. Er wordt ook opvolging gegeven aan de vijf waarden op de Cultuurkaart van CJVV: Respect, Ambitie, Plezier, Betrokkenheid en Verantwoordelijkheid. Waar kennen we dat ook alweer van? Misschien lijken we toch wel meer op een Spaanse topclub dan we denken…

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!