Sponsors

TERUGBLIK: 5 JAAR GELEDEN - CJVV 1 KAMPIOEN

14 mei 2021 10:30


Vandaag is het 5 jaar geleden dat CJVV 1 op de slotdag van de competitie kampioen werd. Hoog tijd voor een terugblik op deze memorabele dag…

Het is 14 mei 2016 en Sportpark Vermeerkwartier maakt zich op voor de laatste wedstrijd van het seizoen. In een rechtstreeks duel zullen de nummers 1 en 2 van de ranglijst uitmaken wie zich kampioen van de 3e Klasse mag noemen: CJVV of Odysseus ‘91, 

Rond het hoofdveld hebben vele CJVV’ers, vrienden, familie en voetballiefhebbers uit de regio zich verzameld om de kampioenswedstrijd te aanschouwen. Met spandoeken, trommels en gezang moedigen zij het eerste elftal aan. Ook de bezoekers uit Utrecht hebben een bus vol supporters meegenomen. Aan de sfeer zal het niet liggen! 

5jaar.PNG
Sportpark Vermeerkwartier kleurt geel-zwart

Maakt CJVV de hoge verwachtingen waar? 
CJVV is bezig aan een ijzersterk seizoen en heeft bijna de hele competitie bovenaan gestaan. Het team van trainer Sijtze Wobbes begint de wedstrijd met een voorsprong van twee punten en heeft aan een punt genoeg om de titel binnen te slepen. Een goede uitgangspositie dus, maar we zijn er nog niet! Ga je dan op een gelijkspel spelen of kun je beter gewoon voor de winst gaan? 

Het antwoord op die vraag komt al na 2 minuten… Topscorer Pim Kers duikt op achter de verdediging van Odysseus en schiet de 1-0 binnen. Het gele gedeelte van het publiek juicht en vanaf dat moment kan het eigenlijk niet meer misgaan. Het vertrouwen is groot en dat kan ook eigenlijk niet anders in een seizoen waarin alles op zijn plaats valt. 

De spanning stijgt...
Toch is het nog niet gespeeld. Eén doelpunt van de sympathieke studentenclub uit Utrecht en de spanning is weer helemaal terug. Op blijven letten dus. Even is het spannend, maar gelukkig komt het niet zo ver. In de tweede helft gaan we vrolijk door met scoren en loopt CJVV zelfs uit naar een 4-0 voorsprong. Dan volgt het laatste fluitsignaal. We hebben het geflikt! Het kampioenschap is binnen en het feest kan beginnen!

Na het laatste fluitsignaal zoeken spelers en staf elkaar op en vieren hun feestje op het veld. Spelers die een paar minuten geleden nog geblesseerd waren, zijn op wonderbaarlijke wijze genezen en blijken ineens in staat te zijn tot een flinke sprint. Aanvoerder Jeroen van ‘t Endt krijgt vlak voor de tribunes de schaal uitgereikt van een trotse voorzitter Peter Coenen.

5_jaar_kampioen_2.jpg
Een trotse voorzitter viert het feest met trainer Sijtze Wobbes

Het is het einde van een prachtig seizoen en het begin van een geweldig CJVV-feest! Die avond klinkt het clublied meermaals door de kantine en worden de nodige drankjes genuttigd. Succes moet je vieren! Dat is de geel-zwarten wel toevertrouwd. 

En het bleef nog lang gezellig
Wat er die avond precies is gebeurd? Daar hebben we geen actieve herinnering meer aan. Het bleef nog lang gezellig en het aandeel Heineken stond de dag erna in ieder geval een stuk hoger. Al met al was het een geweldige dag die we met elkaar op club mochten beleven. Wanneer we weer bij elkaar mogen komen, dat weet nog niemand. Tot die tijd houden we ons vast aan dit couplet uit het clublied:

Komt er soms wat tegenslag
Strijk dan nooit meteen de vlag
Want de geeltjes zullen blijven knokken
Als we maar niet klagen en gaan mokken
Daarom moet je langs de lijn
Altijd optimistisch zijn
Als we ons best maar blijven doen
Wordt de club van ons weer kampioen .....

CJVV-ers, zet je beste beentje voor
Amersfoortse jongens
Zet maar altijd moedig door
CJVV-ers hou je taai is je parool
Laat ons nu juichen, luid van GOAL GOAL GOAL

5_jaar_cjvv.PNG

Wat een team. Wat een club. Wat een feest!

 

Geschreven door: Rick Klumper

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!