Sponsors

Column: De mooiste dag van de week!

20 februari 2021 9:00


Het is zaterdag en de thermometer geeft 17 graden aan. De zaterdag staat normaal gesproken in het teken van de wedstrijd, een moment om de hele week naartoe te leven. Vooral als het weer ook nog eens mee zit… In de regen voetballen is toch minder, al zijn de meningen daarover verdeeld.

Het is inmiddels alweer bijna een jaar geleden dat we zo’n ouderwetse voetbalzaterdag met elkaar beleefden bij CJVV. De jeugd die al vroeg zijn wedstrijden speelt, de vele vrijwilligers die de club rijk is, de geur van koffie als je de kantine binnenkomt en dezelfde mensen die weer te laat komen voor de wedstrijdbespreking. Het hoort er allemaal bij...

Juist nu het, voor ons senioren, niet meer kan, realiseer je je hoe prettig het is dat je samen met je vrienden een balletje kunt trappen. Niet alleen het spelletje zelf is heerlijk, ook het sociale aspect is belangrijk. De club telt meer dan 1000 leden en toch heb je het idee dat je bijna iedereen kent. De vertrouwde gezichten in de kantine maken een dagje CJVV helemaal compleet.

Er zijn natuurlijk alternatieven om je sociale contacten te onderhouden. Met Whatsapp kun je iedereen bereiken en ook via Zoom of Teams is het mogelijk om als team (online) bij elkaar te komen. Toch gaat er niets boven een goede derde helft in de kantine.

Eindelijk weer voetballen in plaats van hardlopen, met elkaar praten in de kantine in plaats van via de app en kijken op de tribune bij het eerste in plaats van voetbal volgen op tv. De dag dat we met elkaar de ideale voetbalzaterdag weer kunnen beleven, komt steeds dichterbij. Kan het al voor de zomerstop? Aan het begin van het seizoen ‘21/’22? We weten het nog niet. Wat we wel weten is dat het een heerlijke dag gaat worden!

 

Door: Rick Klumper

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!