Sponsors

CJVV'er Dirk Tolboom overleden

16 augustus 2019 20:30


Vanmorgen bereikte ons het trieste bericht dat Dirk Tolboom vandaag is overleden. Dirk is 80 jaar geworden.

De laatste jaren was hij niet meer fysiek aanwezig op de vereniging en woonde hij in het zorgcentrum Nijenstede te Amersfoort.

Een ieder die al wat langer lid is, of lid is geweest, zal Dirk zonder twijfel gekend hebben. Dirk is decennialang een ongelofelijk belangrijke steunpilaar voor CJVV geweest. Dirk was een onmisbare vrijwilliger die zes dagen per week op de club aanwezig was en vanuit het ballenhok als terreinknecht het dagelijkse reilen en zeilen van CJVV mogelijk maakte. Van het vervoeren van de jeugdteams tot het ophangen en binnen halen van de netten, en van het thee en ranja schenken tijdens de rust tot het lijnentrekken op de velden – Dirk was dé cultuurbewaker van CJVV.

 

Hoewel de spil in het verenigingsleven, was hij wars van ‘belangrijke mensen’ en had hij een hekel aan activiteiten waar veel ‘stropdassen’ aanwezig waren of evenementen waar hij zelf centraal diende te staan. Een jeugdlid kon echter altijd bij hem aankloppen om een (vaak ietwat versleten) bal te lenen om mee te voetballen.

 

Dirk’s gezondheid verslechterde begin dit jaar sterk door een longontsteking die toen leidde tot een ziekenhuisopname van enkele weken. Afgelopen woensdag ging het plotseling opnieuw slecht en werd hij weer opgenomen. In de nacht van donderdag op vrijdag 16 augustus is Dirk in het ziekenhuis overleden. We zijn verdrietig om dit grote verlies, maar tegelijkertijd zeer dankbaar voor het leven van Dirk en voor zijn tomeloze inzet en de tijd die hij aan onze vereniging heeft geschonken.

 

De herdenkinsbijeenkomst zal op woensdag 21 augustus om 11.00 uur in crematorium Amersfoort plaatsvinden. De familie van Dirk heeft aangegeven dat iedere CJVVer die Dirk gekend heeft, van harte uitgenodigd is om bij het afscheid aanwezig te zijn. Na de afscheidsdienst is er gelegenheid om mooie herinneringen aan Dirk met elkaar te delen in de koffiekamer van het crematorium.

 

Datum: woensdag 21 augustus, 11.00 uur

Locatie: Torenzaal (crematorium Amersfoort), Dodeweg 31, Leusden

 

Graag een berichtje sturen aan CJVVer Bram van Oordt (06-24383049 / vanoordtbram@gmail.com) om je aan te melden, zodat er een schatting m.b.t. de catering gemaakt kan worden.

 

Het bestuur wenst iedereen, en in het bijzonder de nabestaanden, veel sterkte toe met het verwerken van dit verdrietige nieuws – en hoopt dat veel (oud)CJVVers bij het afscheid aanwezig kunnen zijn.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!